fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 llan莽a junt a la FAD un curs per a previndre els problemes associats als videojocs

Castell贸 llan莽a junt a la FAD un curs per a previndre els problemes associats als videojocs

La formaci贸 est脿 dirigida a professionals de l’educaci贸 que treballen amb persones menors i adolescents.

L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s de la regidoria de Benestar Social, Depend猫ncia i Inf脿ncia, col路labora en l’organitzaci贸 d’un curs destinat a capacitar a professionals de l’educaci贸 que treballen amb persones menors i adolescents en la prevenci贸 de problemes associats als videojocs. El curs, que tindr脿 lloc dem脿 dimecres 13 d’octubre, est脿 organitzat en col路laboraci贸 amb la Fundaci贸 d’Ajuda contra la Drogoaddicci贸 (FAD) sota el lema ‘Joves Gamers. Promovent un 煤s adequat dels videojocs’. Aquesta activitat es desenvolupar脿 per via telem脿tica i est脿 dirigida a professionals de l’脿mbit de l’educaci贸, la intervenci贸 social i la joventut.

El curs es prolongar脿 fins el pr貌xim dia 18 de novembre i abordar脿 diversos aspectes relacionats amb els videojocs i l’adolesc猫ncia i joventut. La regidora de Benestar Social, Depend猫ncia i Inf脿ncia, Mary Carmen Ribera, ha destacat que la realitzaci贸 d’aquest curs dirigit a professionals “aportar脿 noves eines per a abordar l’煤s dels videojocs entre persones adolescents i joves”.

Ribera ha explicat que el curs est脿 pensat a m茅s per a trencar els estereotips respecte als videojocs. “S贸n jocs que donen resposta a l’atracci贸 de menors i joves cap a l’煤s de les TIC, aporten avantatges de capacitat d’acci贸, de treball en equip, d’est铆mul del raonament o de la presa de decisi贸”, assenyala. Per貌, al mateix temps, per a una minoria “els videojocs poden interferir en altres activitats i convertir-se en una obsessi贸, abandonant responsabilitats i h脿bits”. “En aquests casos en els quals el joc arriba a ser obsessiu existeix m茅s risc de vulnerabilitat social, psicol貌gica i f铆sica i per aix貌 posem en marxa aquest curs organitzat a trav茅s de la FAD i destinat a professionals de l’educaci贸, per a dotar-los d’eines de prevenci贸 dels problemes associats a aqueix joc abusiu”, ha indicat.

El curs est脿 dividit en tres m貌duls. El primer d’ells, titulat ‘Trencant estereotips’, realitza una introducci贸 als videojocs i les seues tipologies i analitza l’aportaci贸 positiva, com les millores cognitives, aix铆 com els riscos que impliquen (addicci贸, continguts inadequats, masclisme…). El segon m貌dul, titulat ‘煤s de videojocs en l’educaci贸’, aborda les possibilitats i avantatges del seu 煤s en l’educaci贸. Finalment, sota el nom de ‘Pr脿ctiques de joc cr铆tic’, s’abordaran claus per a guiar l’煤s de videojocs amb menors, entre altres coses.

Les inscripcions continuen obertes. Per a m茅s informaci贸 accedir a聽https://www.campusfad.org/curso/prof-jovenes-gamers-castello-oct21/

Leave a Reply

Your email address will not be published.