L’Ajuntament s’adhereix a la xarxa de ciutats lliures de tràfic de dones, xiquetes i xiquets destinats a la prostitució.
L’Ajuntament de Castelló, en col·laboració amb altres administracions, seguirà proveint fons per a serveis socials integrals i ajudes dirigides a qualsevol persona prostituida que vulga deixar la prostitució. Així ho ha aprovat en una moció presentada per l’Acord de Fadrell en el plenari d’aquest matí amb l’objectiu d’acabar amb el tràfic de persones, les màfies i la violència contra les dones que existeix en la realitat de la prostitució.
Cal remarcar que l’Ajuntament, a hores d’ara, treballa amb tres entitats ( Salut i Comunitat, CASDA, i APIP ACAM) que desenvolupen tasques d’acompanyament social i laboral a totes aquestes persones vulnerables que vulguen abandonar la prostitució. Un acompanyament per a demanar la renta mínima vital, l’accés a vivenda, que els fills i filles vagen de forma gratuïta a l’escoleta de matí i vesprada, etc.
De fet, tal com referma aquesta moció aprovada hui mateix, l’Ajuntament en cap cas dirigirà les seues accions contra les dones prostituides, ni pretendrà la seua penalització o sanció. Més bé, posarà el focus en les persones que ho demanden, els prostituïdors i “clients”, que històrica i socialment sempre estan en l’anonimat. Precisament, la setmana passada la Regidoria de Feminismes engegà una campanya per denunciar el tràfic i maltractes que hi ha darrere la prostitució (elcomplice.org).
A més, Castelló també s’ha adherit a la xarxa de ciutats lliures de tràfic de dones, xiquetes i xiquets destinats a la prostitució, i realitzarà campanyes periòdiques de sensibilització ciutadana contra la violència de gènere en la prostitució i l’explotació sexual de les dones.
La regidora de Feminismes, Verònica Ruiz, ha defensat que “el tràfic de persones i la prostitució és un problema molt greu de drets humans i hem de transformar les mentalitats que atempten contra les dones i els seus drets, perseguir les màfies i abolir la prostitució perquè és una forma de violència de gènere extrema”, denuncia l’edil Ruiz.
En la mateixa línia, el primer tinent d’alcaldia, David Donate, ha assegurat que es continuarà treballant “per l’abolició de la prostitució i per avançar en la lluita per la igualtat, perseguint el tràfic de persones i als proxenetes; i posant el focus en les persones prostituïdores, els mal anomenats clients, que fomenten l’existència d’aquesta violència de gènere extrema”.
El Tercer Tinent d’Alcaldia, Fernando Navarro, ha afirmat que “hui en Castelló fem un pas important per a ampliar els drets dels col·lectius més vulnerables i lluitar contra el tràfic de dones, de xiquetes i de xiquets. Hem arribat a un acord perquè l’ajuntament s’implique en la persecució de la trata i la violació dels drets humans en el nostre terme municipal”, afirma el tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro.