fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 recupera el pas de les carrosses de la Cavalcada de Reis pel carrer Major

Castell贸 recupera el pas de les carrosses de la Cavalcada de Reis pel carrer Major

El llan莽ament de caramels en aquesta via es restringir脿 per motius de seguretat i es donaran a peu de carrer en lloc de llan莽ar-los des de les carrosses

Les carrosses de la Cavalcada dels Reis Mags tornaran a passar aquest dijous, 5 de gener, pel carrer Major. No obstant a莽貌, per motius de seguretat es restringir脿 el llan莽ament de caramels al seu pas per aquesta via per a evitar el risc que el p煤blic, especialment els menors, en un intent per agafar-los es posen en perill enfront de les carrosses, segons s’ha acordat en la reuni贸 de coordinaci贸 de seguretat celebrada en el Palau de la Festa. Aix铆, seran els festejos reals i altres participants en la Cavalcada els qui donen els caramels a peu de carrer. A m茅s, es delimitar脿 amb cinta d’abalisar la zona de vorera i la de cal莽ada, considerant l’estretor del carrer Major, per a evitar que el p煤blic enva茂sca la zona de pas de les carrosses i tamb茅 s’ha eliminat l’煤s d’elements de foc com a torxes.

“Amb aquestes mesures, tractem de compatibilitzar la petici贸 dels ciutadans que la Cavalcada circule de forma completa pel carrer Major amb la m脿xima seguretat del p煤blic que assistisca”, ha destacat la regidora de Festes, Sara Us贸, qui ha instat tamb茅 a mares i pares a vetlar per la seguretat dels menors, especialment en un tram tan sensible com el del carrer Major.

El Patronat Municipal de Festes i la Junta de Festes han explicat que la Cavalcada de Reyes apostar脿, com ja va oc贸rrer l’any passat, per unir animaci贸 amb una part m茅s castellonera amb la pres猫ncia del Betlem de la Pig脿. La regidora de Festes ha informat que “durant el recorregut es llan莽aran quatre tones de caramels i est脿 prevista la participaci贸 d’unes 500 persones”.

La Cavalcada de Reis s’iniciar脿 amb el tradicional desembarcament en el port de Castell贸 a les 16:00. Pr猫via a l’arribada de Ses Majestats d’Orient, a les 15:30 donar脿 comen莽ament l’animaci贸 en la pla莽a del Mar per a amenitzar l’espera als m茅s xicotets. Despr茅s del seu desembarcament, Melcior, Gaspar i Baltasar es dirigiran a la Tinen莽a d’Alcaldia del Grau, on s’instal路lar脿 un escenari perqu猫 els Reis Mags puguen rebre a xiquets i xiquetes. El president de la Junta de Festes, Juanvi Bellido, ha recordat que tant en la pla莽a del Mar com en la tinen莽a d’Alcaldia hi haur脿 espai reservat per a persones amb mobilitat redu茂da i es comptar脿 amb int猫rpret de llengua de signes.

Ja a les 19.00 comen莽ar脿 la Cavalcada de Reis des del carrer Sant Roc. L’itinerari seguir脿 el recorregut habitual: carrer Sant Roc, Sanahuja, pla莽a Maria Agustina, Governador, Guitarrista T谩rrega, Asensi, pla莽a de la Pau, carrer Major, Arxipreste Balaguer i pla莽a Major. “La Cavalcada s’estructurar脿 en tres parts: la secci贸 de patrocinadors i animaci贸; la secci贸 tradicional amb el Betlem de la Pig脿, la Colla de Dol莽ainers i Tabaleters, Dol莽ainers dels Dan莽ants, Nanos i Cavallets del Corpus, etc猫tera, i, finalment, els festejos reals”, segons ha detallat Bellido.

En aquesta 煤ltima secci贸, a m茅s de les carrosses dels tres Reis Mags i els seus respectius festejos, participaran Desperta Ferro, Xarxa Teatre, la Colla de Dol莽ainers El Soroll; els bombos de Santa Mar铆a Magdalena i la colla de Dol莽ainers Xaloc.

Quant al dispositiu de seguretat, la *Policia Local de Castell贸 desplegar脿 un total de 45 efectius, tamb茅 participaran dues patrulles de la Policia Auton貌mica, el servei de Protecci贸 Civil/Bombers, es refor莽ar脿 el servei d’atenci贸 preventiva sanit脿ria augmentant de tres a cinc el nombre d’ambul脿ncies a m茅s de la col路laboraci贸 de Creu Roja amb la participaci贸 de quasi mig centenar de voluntaris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.