fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El dilluns es reprenen les obres del carrer Verge del Roser de Morella

El dilluns es reprenen les obres del carrer Verge del Roser de Morella

Les instal路lacions soterrades del tram fins a la pujada dels llavadors es renovaran en esta segona fase.

Morella repr猫n el dilluns les obres del carrer Verge del Roser despr茅s de la parada d’estes durant el mes d’agost. D’esta manera, la seg眉ent fase de l’obra comen莽ar脿 acabant el carrer Porta de Sant Mateu, que ja estava formigonat i iniciar un nou tram del Verge del Roser, fins a la pujada dels llavadors i la pla莽a l’Aljub. Aix铆, les instal路lacions soterrades d’este tram fins a la pujada dels llavadors es renovaran durant esta segona fase. El primer dels treballs que es realitzar脿, per no afectar el subministrament d’aigua, tracta de fer les connexions provisionals.

A m茅s, els ve茂ns i ve茂nes d’esta zona que vegen afectats els aparcaments a causa de les obres, rebran la informaci贸 i ajuda necess脿ria perqu猫 les obres causen les menors mol猫sties possibles. Tanmateix, la Policia Local indicar脿 els trams que romandran tallats durant el transcurs de les obres, aix铆 com el desviament dels vehicles.

El regidor d’Obres, Amadeu Bord脿s, ha explicat que “l’actuaci贸 del carrer Verge del Roser torna a posar-se en marxa i s’est脿 fent en diferents fases per tal de causar les m铆nimes mol猫sties als i les habitants en esta zona”. A m茅s, l’edil ha destacat que “es tracta d’una obra important que abra莽a una 脿mplia zona del poble, per aix貌 la fem en diferents fases que limiten al m铆nim la circulaci贸 de vehicles o l’aparcament en les cotxeres d’esta zona”. Amadeu ha comentat que “tamb茅 es reprendran les obres de les noves oficines d’Aig眉es de Morella durant esta setmana”. Finalment, ha recordat que “en la primera fase d’esta obra va apar茅ixer la troballa de cossos isl脿mics, els quals s’han datat de l’any 945 al 1020 i que per tant, cal tindre cura a l’hora de treballar en esta zona per si hi ha m茅s objectes o runes davall d’estos carrers”.

A l’inici de les obres del carrer Verge del Roser de Morella es van trobar les restes d’uns cossos. A partir d’aquests s’han realitzat diferents estudis que han datat la troballa entre els anys 945 i 1020 i que s贸n d’origen isl脿mic. A m茅s, entre estes restes es va encontrar un cervell en molt bon estat de conservaci贸, la qual cosa el converteix en un dels m茅s antics que s’han trobat a la pen铆nsula. Aix铆 este est脿 conservat entre zero i quatre graus per a poder realitzar diferents proves i reproduccions en 3D que permeten con茅ixer m茅s parts de la hist貌ria isl脿mica de Morella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.