Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El dilluns es reprenen les obres del carrer Verge del Roser de Morella

El dilluns es reprenen les obres del carrer Verge del Roser de Morella

Les instal·lacions soterrades del tram fins a la pujada dels llavadors es renovaran en esta segona fase.

Morella reprèn el dilluns les obres del carrer Verge del Roser després de la parada d’estes durant el mes d’agost. D’esta manera, la següent fase de l’obra començarà acabant el carrer Porta de Sant Mateu, que ja estava formigonat i iniciar un nou tram del Verge del Roser, fins a la pujada dels llavadors i la plaça l’Aljub. Així, les instal·lacions soterrades d’este tram fins a la pujada dels llavadors es renovaran durant esta segona fase. El primer dels treballs que es realitzarà, per no afectar el subministrament d’aigua, tracta de fer les connexions provisionals.

A més, els veïns i veïnes d’esta zona que vegen afectats els aparcaments a causa de les obres, rebran la informació i ajuda necessària perquè les obres causen les menors molèsties possibles. Tanmateix, la Policia Local indicarà els trams que romandran tallats durant el transcurs de les obres, així com el desviament dels vehicles.

El regidor d’Obres, Amadeu Bordàs, ha explicat que “l’actuació del carrer Verge del Roser torna a posar-se en marxa i s’està fent en diferents fases per tal de causar les mínimes molèsties als i les habitants en esta zona”. A més, l’edil ha destacat que “es tracta d’una obra important que abraça una àmplia zona del poble, per això la fem en diferents fases que limiten al mínim la circulació de vehicles o l’aparcament en les cotxeres d’esta zona”. Amadeu ha comentat que “també es reprendran les obres de les noves oficines d’Aigües de Morella durant esta setmana”. Finalment, ha recordat que “en la primera fase d’esta obra va aparéixer la troballa de cossos islàmics, els quals s’han datat de l’any 945 al 1020 i que per tant, cal tindre cura a l’hora de treballar en esta zona per si hi ha més objectes o runes davall d’estos carrers”.

A l’inici de les obres del carrer Verge del Roser de Morella es van trobar les restes d’uns cossos. A partir d’aquests s’han realitzat diferents estudis que han datat la troballa entre els anys 945 i 1020 i que són d’origen islàmic. A més, entre estes restes es va encontrar un cervell en molt bon estat de conservació, la qual cosa el converteix en un dels més antics que s’han trobat a la península. Així este està conservat entre zero i quatre graus per a poder realitzar diferents proves i reproduccions en 3D que permeten conéixer més parts de la història islàmica de Morella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.