fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Museu del Joguet d’Almassora es muda per a convertir-se en el més gran de la Comunitat

El Museu del Joguet d’Almassora es muda per a convertir-se en el més gran de la Comunitat

La família Arenós-Agut col·loca ja el miler de peces en les vitrines del mercat.

La família Arenós-Agut, propietària de les mil peces del Museu del Joguet, ha iniciat la mudança a l’edifici del Mercat Central, que permetrà convertir la sala en la més gran de la Comunitat amb 272 metres quadrats dedicats a l’exposició. El trasllat de l’actual espai, en La Murà, al nou va començar la setmana passada i s’estendrà durant diverses setmanes abans de l’obertura al públic.

Nines, patinets, pistoles, carros de bebè, bressols, indis i vaquers… les peces esperen embalades per al seu repartiment per les vitrines en funció de la classificació realitzada prèviament per la família propietària. L’estricte control de cadascuna de les 998 peces permetrà situar-les l’any de fabricació, a més d’especificar les seues mesures i el material de composició.

“És un treball molt costós per a protegir les peces, moltes d’elles d’incalculable valor i delicades pel pas del temps”, ha assenyalat la regidora de Cultura, Isladis Falcó. L’edil ha destacat que el trasllat al nou edifici permetrà “posar en valor el tresor de la família Arenós Agut i convertir-ho en atractiu turístic d’Almassora”. No en va, duplicarà.

La mudança té lloc després que una empresa d’Almassora habilitara esta sala, ara diàfana, que abans van ocupar diferents habitacions i condícies i que van albergar el saló de plens de l’Ajuntament durant la construcció del nou edifici. Les condícies se situen ara a l’entrada de la planta perquè presten servei al Museu del Joguet i l’Espai Mercat, l’altra sala d’exposicions situada enfront d’esta. A més, la planta ha incorporat un taulell que actuarà com a recepció.
El d’Almassora superarà les 450 peces del Museu Valencià del Joguet d’Ibi (Alacant) i deixarà arrere els 150 joguets de capacitat que tenien les instal·lacions de la Vila. Este fet ha obligat a exposar col·leccions temporals des de 2010 davant la falta d’espai per a exhibir la totalitat del conjunt, que està compost per peces fabricades a Ibi, Onil i Castalla, entre altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.