fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Pla d’Impuls a la Rehabilitaci贸 d’Onda d贸na oportunitats a 35 empreses

El Pla d’Impuls a la Rehabilitaci贸 d’Onda d贸na oportunitats a 35 empreses

L’equip de govern liderat per Huguet millora les ajudes espec铆fiques d’aquesta convocat貌ria, amb una partida inicial de 250.000 euros ampliable si fos necessari.

Les ajudes a l’habitatge que concedeix l’Ajuntament d’Onda estan permetent que s’incrementen les obres de rehabilitaci贸 i habitatges en el municipi, la qual cosa comporta un creixement de l’activitat econ貌mica. Aix铆 ho creu la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament, Marta Piquer, qui ha informat que el servei d’assessorament que ofereix el consistori 鈥渇unciona a molt bon ritme i s’estan concedint ajudes incloses en el Pla Local de Rehabilitaci贸 d’Habitatges i Edificis municipals鈥.

La regidora d’urbanisme ha explicat que l’Ajuntament ha concedit quatre noves ajudes corresponents a quatre habitatges, que s’han beneficiat de l’ampliaci贸 i millora de les subvencions incloses en el Pla que contempla ajudes econ貌miques destinades a la millora de l’efici猫ncia energ猫tica, l’eliminaci贸 de les barreres arquitect貌niques i l’煤s de cer脿mica. 鈥3 expedients m茅s s’aprovaran la setmana vinent en la seg眉ent comissi贸 i altres 4 estan en tr脿mit a l’espera de recepci贸 de certificats de l’Ag猫ncia Tribut脿ria i la Seguretat Social鈥, ha concretat Piquer, qui ha confirmat que 鈥渟’han subvencionat gaireb茅 30.000 euros en reformes que han donat ocupaci贸 a 35 empreses de diferents sectors, de les quals m茅s del 70% s贸n locals鈥.

Piquer ha recordat que l’actual equip de govern d’Onda, liderat per l’alcalde Ximo Huguet, ha millorat la quantia a percebre d’aquestes ajudes fins als 4.000 euros en habitatge individual i una ajuda m脿xima de 5.000 euros per a reformes en edificis plurifamiliares o residencials respecte a les bases de l’anterior equip de govern. Les subvencions previstes per a aquesta convocat貌ria tenen un pressupost inicial de 250.000 euros, que es podria ampliar si fos necessari, i l’import m铆nim a l’efecte d’optar a la subvenci贸 茅s per a habitatges individuals d’1.200 euros i de 2.000 per a la resta.

Aix铆 mateix, Piquer ha informat que nom茅s el dimecres passat es van atendre 8 visites, que estan a l’espera de disposar nom茅s de l’Informe d’Avaluaci贸 de l’Edifici per continuar amb els expedients corresponents. Segons la regidora, 鈥渄isposar d’aquest informe ha perm猫s con猫ixer i corregir algunes patologies en immobles, al temps que es concedeix el Certificat d’Efici猫ncia Energ猫tica, imprescindible per sol路licitar l’ajuda鈥.

Subvencions compatibles

La regidora d’Urbanisme ha destacat que 鈥渦n dels objectius d’aquest Ajuntament 茅s ajudar a un sector clau per a la recuperaci贸 econ貌mica com 茅s el cas de la construcci贸 i pretenem aconseguir-ho amb aquestes subvencions que s贸n compatibles amb les d’altres administracions鈥. La Conselleria ha publicat ja les ajudes de 2016 per al foment de la rehabilitaci贸 de l’edificaci贸, les del lloguer de l’habitatge i per al suport a la implantaci贸 de l’Informe d’Avaluaci贸 de l’Edifici. Les ajudes es tramiten i gestionen des de Conselleria, per la qual cosa la documentaci贸 s’ha de presentar en la pr貌pia Administraci贸 Auton貌mica o, a Onda, en la OFISAM. No obstant aix貌, Piquer ha informat que 鈥渓’Ajuntament serveix com a corretja d’enlla莽 amb la Generalitat, i des de l’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitaci贸 d’Habitatges i Edificis atenen cridades i visites per informar i resoldre dubtes quant a documentaci贸 que cal presentar, beneficiaris, requisits, etc., de manera que els interessats eviten haver d’anar a Castell贸鈥. Finalment, ha dit que s贸n molts els ve茂ns del municipi que han trasllat el seu malestar al consistori per no poder optar a les ajudes de la Diputaci贸 de Castell贸, per la qual cosa Piquer ha reiterat de nou al president Moliner que rectifiqui les bases i la convocat貌ria del Pla de Rehabilitaci贸 i Conservaci贸 d’Habitatges 2016 amb l’objectiu que no exclogui d’aquesta subvenci贸 a Onda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.