fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El regidor d’Urbanisme de Vinar贸s assisteix a una jornada a Val猫ncia sobre nous models de gesti贸 social de l’habitatge

El regidor d’Urbanisme de Vinar贸s assisteix a una jornada a Val猫ncia sobre nous models de gesti贸 social de l’habitatge

En esta trobada s鈥檋a parlat del futur de la gesti贸 social de l鈥檋abitatge en el nostre territori i dels canvis que suposa per a la Comunitat la nova Llei de la Funci贸 Social de l鈥橦abitatge

Esta setmana el regidor d’Urbanisme, Jan Valls, ha assistit a la jornada “Nous models de gesti贸 social de l’habitatge”, celebrada a Val猫ncia i organitzada per la Federaci贸 Valenciana de Municipis i Prov铆ncies (FVMP) i l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE).

Valls ha explicat que esta trobada, on van participar alcaldes i regidors de multitud de consistoris valencians, ha servit per a debatre quin ser脿 el futur de la gesti贸 social de l’habitatge en el nostre territori i analitzar els diferents models i les opcions que tenen les administracions p煤bliques per donar resposta al dret ciutad脿 de tenir un habitatge digne.

“Els ajuntaments, per ser els m茅s propers a la poblaci贸, som una pe莽a clau en la detecci贸 de necessitats b脿siques com poden ser les dificultats en el pagament del lloguer i el pagament dels subministraments. A m茅s hem de treballar units en pol铆tiques que permeten l’acc茅s a habitatge a un preu assequible per al ciutad脿”, ha expressat el regidor.

En este sentit, la l铆nia de treball actual implica col路laborar amb l’entitat EIGE, dependent de la Generalitat, per aconseguir millorar la gesti贸 del parc p煤blic d’habitatges socials i protegits, que a Vinar貌s s’ha reactivat amb noves opcions com la del lloguer amb opci贸 a compra i l’opci贸 de sol lloguer. El nombre d’entrades a la promoci贸 de Vinar貌s ha estat de deu fam铆lies, en el primer any de la nova comercialitzaci贸.

Est脿 previst tamb茅 que se signe aviat un conveni entre l’entitat EIGE i l’Ajuntament de Vinar貌s, on es plasmaran les tasques de col路laboraci贸 que s’estan duent a terme des del principi de la legislatura, com l’atenci贸 de ciutadans interessats en els habitatges, i es facilitar脿 informaci贸 de la promoci贸.

D’altra banda en esta Jornada tamb茅 es va parlar de la recentment aprovada Llei de la Funci贸 Social de l’Habitatge a la Comunitat Valenciana, que busca donar una resposta r脿pida als desnonaments i mobilitzar tot l’estoc d’habitatge desocupat que hi ha, segons ha explicat la consellera d’Habitatge, Obres P煤bliques i Vertebraci贸 del Territori, Mar铆a Jos茅 Salvador.

Finalment la directora general d’EIGE, Helena Beunza, va concloure que esta jornada ha servit per explicar als representants municipals, “els canvis que s’han produ茂t en aquest primer any i mig de nova gesti贸 de l’entitat, per adaptar-nos a les noves pol铆tiques i desenvolupar-les de manera efica莽 i coordinada amb els ajuntaments”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.