fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Servef confirma que l’Escola Taller d’Almassora serà Centre de Formació el pròxim mes de juliol

El Servef confirma que l’Escola Taller d’Almassora serà Centre de Formació el pròxim mes de juliol

Expedirà certificats de professionalitat per primera vegada.

El director del Centre de Formació del Servef, Alejandro Martínez, va confirmar ahir a Almassora que la sol·licitud per a transformar l’Escola Taller en Centre de Formació prosperarà el pròxim mes de juliol. D’aquesta manera, va indicar Martínez, la localitat podrà optar als cursos formatius que ofereix el Servef a partir del segon trimestre de l’any. L’equip de govern ha recordat que l’homologació de l’edifici permetrà expedir certificats de professionalitat per primera vegada per a ampliar les competències laborals dels seus alumnes.

El propi director del Centre de Formació i la cap del Servei de Formació, Rosario Tena, van visitar ahir les obres que està duent a terme l’Ajuntament en les antigues naus de l’Escola Taller. L’alcaldessa, Susanna Nicolau; la primera tinent d’alcaldessa, Merche Galí; i el regidor d’Ocupació, Santiago Agustí, van recórrer les instal·lacions en les quals el consistori ha invertit 100.000 euros per a executar el projecte més votat dels pressupostos participatius de 2016.

Els responsables del Servef van confirmar l’agilització dels tràmits per a homologar l’edifici segons la normativa dels Centres de Formació i que la fi de les obres coincidisca amb la certificació oficial per a portar noves especialitats fins a Almassora. La visita va coincidir amb la clausura dels tallers d’ocupació en les modalitats de lampisteria i jardineria, un projecte dotat amb 146.519,04 euros de subvenció en el qual han participat 16 persones durant mig any.

Els delegats del Servef van incidir en la capacitat de les instal·lacions per a acollr als alumnes dels futurs cursos homologats. No en va, les obres afecten a una superfície de 549 metres quadrats i inclouen la instal·lació d’ascensor, l’aposta per material ignífug per a resistir un possible incendi, la construcció d’un vestuari adaptat per a persones amb discapacitat i la redistribució de l’interior, pràcticament abandonat i en avançat estat deterioració.

Amb la finalització de les obres, que estan molt avançades, el bloc disposarà de dues aules per a classes teòriques, un aula d’informàtica, un taller polivalent, un vestuari per a homes i un altre per a dones i un tercer adaptat, a més de les tres sales que serviran com a secretaria, direcció i sala de professors. Per la seua banda, la zona exterior albergarà espais per a la pràctica d’obra de paleta, energia solar i jardineria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.