fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Finalitzen els treballs de millora d’accessibilitat i servicis de la vorera nord de l’avinguda Sants de la Pedra a Sagunt

Finalitzen els treballs de millora d’accessibilitat i servicis de la vorera nord de l’avinguda Sants de la Pedra a Sagunt

La fase inicial de l’obra est脿 acabada i ja es pot circular amb normalitat. Per acabar l’actuaci贸 铆ntegrament, nom茅s falta la instal路laci贸 dels fanals nous en la part externa de la cal莽ada.

Les obres de millora d’accessibilitat i servicis de la vorera nord de l’avinguda Sants de la Pedra, que van comen莽ar el passat 20 de juliol, ja han finalitzat i ja es pot circular amb normalitat, segons ha informat el regidor delegat de Manteniment, Pepe Gil. D’esta manera, persones amb mobilitat redu茂da ja poden circular per la vorera sense problemes.

Aix铆 mateix, ja s’ha realitzat la preinstal路laci贸 i els fonaments dels nous fanals, ampliant el n煤mero d’estos, per a millorar aix铆 la il路luminaci贸 de la zona. Per eixa ra贸, s’ha constru茂t una nova canalitzaci贸 d’enllumenat al costat de la nova vorada i s’han reposat huit fonamentacions i arquetes d’enllumenat. S’espera substituir els fanals antics pels noves i col路locar-los en la part externa de la cal莽ada en el menor temps possible.

Un detall a destacar 茅s que, encara que s’ha ampliat la vorera, existixen les mateixes places d’aparcament que hi havia abans de realitzar la intervenci贸. Segons explica Gil per a la vorera s’ha utilitzat paviment del mateix tipus que el que hi ha damunt de l’aparcament subterrani de Sants de la Pedra.

Estos treballs han consistit en l’ampliaci贸 de l’ampl脿ria total de la plataforma fins als 2,35 metres aix铆 com la col路locaci贸 d’una nova superf铆cie, entre altres actuacions, en el tram que va des del carrer Faura fins a l’altura del carrer Roma.

Els treballs han aconseguit que esta ampliaci贸 de la vorera aconseguisca els 1,80 metres d’ample lliure en els punts on estan instal路lats els fanals 鈥揳 m茅s dels ja esmentats 2,35 metres, vorada inclosa, d’ampl脿ria total en la resta d’espais鈥; la col路locaci贸 de noves vorades, el despla莽ament dels embornals i l’execuci贸 de noves canalitzacions, fonamentacions i arquetes d’enllumenat.

En este sentit, s’han traslladat sis embornals, s’ha constru茂t un nou embornal sif貌nic de 2,5 metres de di脿metre i s’han canviat les reixes d’estos. Aix铆 mateix, s’ha instal路lat una nova pavimentaci贸 que consistix en una capa de 10 cent铆metres de formig贸 similar al que existix en el tram pr貌xim a l’entrada de l’aparcament subterrani situat en esta mateixa avinguda.

El Departament de Manteniment va detectar en el seu moment una s猫rie de defici猫ncies en este tram de la vorera nord de l’avinguda Sants de la Pedra com una important deterioraci贸 del paviment o un ample insuficient, causat per l’estretor de la plataforma i, a m茅s, per la ubicaci贸 dels fanals, que en alguns punts redu茂en l’ampl脿ria dels 1,65 metres totals a tot just un metre, cosa que dificultava seriosament el pas de vianants. Aix铆, es va constatar que la repavimentaci贸 i ampliaci贸 d’esta, la millora de l’accessibilitat i la millora de la canalitzaci贸 dels servicis existents 鈥搎ue tamb茅 es trobava en mal estat鈥, entre d鈥檃ltres, resultaven necessitats a satisfer amb l’objectiu d’optimitzar l’accessibilitat i funcionalitat per a la ciutadania.

En eixa mateixa l铆nia, posteriorment es pret茅n canviar tamb茅 els fanals de la vorera que va des del carrer Roma fins al carrer Sant Crist貌fol, per貌 en este cas no es realitzar脿 cap actuaci贸 en la vorera, ja que es troba en bones condicions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.