fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La campanya ‘Recicla els teus aparells’ inicia la seua marxa a Almassora

La campanya ‘Recicla els teus aparells’ inicia la seua marxa a Almassora

Els ve茂ns podran rebutjar els seus electrodom猫stics en bicicletes amb remolcs.

El secretari auton貌mic de Medi ambient i Canvi Clim脿tic, Juli脿 脕lvaro, i el director general de Canvi Clim脿tic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, han presentat avui a Almassora la campanya ‘Recicla els teus aparells’, un projecte per a conscienciar sobre la import脿ncia de la gesti贸 de residus el猫ctrics i electr貌nics a la Comunitat Valenciana. L’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, i la primera tinent d’alcalde, Merche Gal铆, han assistit a la presentaci贸 en la pla莽a Pere Cornell.

La regidora de Medi Ambient, Mar铆a Jos茅 Tormo, no ha pogut acudir per problemes d’agenda, si b茅 ha traslladat el seu suport a aquesta campanya que es traduir脿 en bicicletes amb caixetins que recorreran Almassora entre avui i dem脿 per a arreplegar els xicotets aparells que els ve茂ns vulguen rebutjar. A m茅s, la seua participaci贸 en el projecte pot tenir premi, ja que la iniciativa porta aparellat un concurs amb un viatge al Teide.

La web www.reciclatusaparatos.com estableix les condicions del certamen i d’aquesta campanya que recorda, per exemple, que reciclar un tub fluorescent salva 30.000 litres d’aigua de ser contaminada o que el 93% dels components d’un ordinador s贸n reciclables. Altres dades oficials apunten al fet que el 90% dels materials continguts en tel猫fon m貌bil s贸n reutilitzables, aix铆 com que reciclar un frigor铆fic preserva el CO2 que absorbeixen 13.563 arbres al dia.

Les xifres que maneja la Generalitat Valenciana assenyalen que nom茅s reciclem entre un 15 i un 20% dels aparells el猫ctrics i electr貌nics, mentre que la resta 鈥渁caba en la brossa o en abocadors il路legals on nom茅s s’aprofita el material del que es pot extraure un benefici i no es tracten els components potencialment perillosos鈥. Per aquest motiu, els responsables municipals han instat als ve茂ns a aprofitar aquesta oportunitat per a desfer-se dels aparells que ja no utilitzen amb la certesa que respectaran el medi ambient.

En aquesta l铆nia, els 鈥渂ici-informadors鈥 que recorreran Almassora entre avui i dem脿 lliuraran un cup贸 als dipositaris d’electrodom猫stics i aparells electr貌nics perqu猫 ho emplenen amb les seues dades personals i ho dipositen en l’urna que incorporaran les bicis per a entrar en el concurs d’un viatge. Tamb茅 茅s possible participar en el certamen a trav茅s de la p脿gina de Facebook Recicla els teus aparells.

Leave a Reply

Your email address will not be published.