fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La campanya ‘Recicla els teus aparells’ inicia la seua marxa a Almassora

La campanya ‘Recicla els teus aparells’ inicia la seua marxa a Almassora

Els veïns podran rebutjar els seus electrodomèstics en bicicletes amb remolcs.

El secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, i el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, han presentat avui a Almassora la campanya ‘Recicla els teus aparells’, un projecte per a conscienciar sobre la importància de la gestió de residus elèctrics i electrònics a la Comunitat Valenciana. L’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, i la primera tinent d’alcalde, Merche Galí, han assistit a la presentació en la plaça Pere Cornell.

La regidora de Medi Ambient, María José Tormo, no ha pogut acudir per problemes d’agenda, si bé ha traslladat el seu suport a aquesta campanya que es traduirà en bicicletes amb caixetins que recorreran Almassora entre avui i demà per a arreplegar els xicotets aparells que els veïns vulguen rebutjar. A més, la seua participació en el projecte pot tenir premi, ja que la iniciativa porta aparellat un concurs amb un viatge al Teide.

La web www.reciclatusaparatos.com estableix les condicions del certamen i d’aquesta campanya que recorda, per exemple, que reciclar un tub fluorescent salva 30.000 litres d’aigua de ser contaminada o que el 93% dels components d’un ordinador són reciclables. Altres dades oficials apunten al fet que el 90% dels materials continguts en telèfon mòbil són reutilitzables, així com que reciclar un frigorífic preserva el CO2 que absorbeixen 13.563 arbres al dia.

Les xifres que maneja la Generalitat Valenciana assenyalen que només reciclem entre un 15 i un 20% dels aparells elèctrics i electrònics, mentre que la resta “acaba en la brossa o en abocadors il·legals on només s’aprofita el material del que es pot extraure un benefici i no es tracten els components potencialment perillosos”. Per aquest motiu, els responsables municipals han instat als veïns a aprofitar aquesta oportunitat per a desfer-se dels aparells que ja no utilitzen amb la certesa que respectaran el medi ambient.

En aquesta línia, els “bici-informadors” que recorreran Almassora entre avui i demà lliuraran un cupó als dipositaris d’electrodomèstics i aparells electrònics perquè ho emplenen amb les seues dades personals i ho dipositen en l’urna que incorporaran les bicis per a entrar en el concurs d’un viatge. També és possible participar en el certamen a través de la pàgina de Facebook Recicla els teus aparells.

Leave a Reply

Your email address will not be published.