fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Càtedra d’Innovació Ceràmica”Ciutat de Vila-real” de l’UJI tanca 2018 amb més de 50 activitats i accions realitzades

La Càtedra d’Innovació Ceràmica”Ciutat de Vila-real” de l’UJI tanca 2018 amb més de 50 activitats i accions realitzades

Ahir va tenir lloc la reunió anual de la Comissió Mixta de Seguiment de la Càtedra d’Innovació Ceràmica “Ciutat de Vila-real” de la Universitat Jaume I, on s’ha presentat la memòria d’activitats de l’any 2018 i la proposta d’activitats per al pròxim any 2019.

A la reunió han estat presents per part de l’UJI, el vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra; el director de la Càtedra, Juan Carda; Toni Castelló, tècnic de la Càtedra, i Juan Salvador Pérez, del Servei de Comunicació i Publicacions. Per part de l’Ajuntament de Vila-real ha estat present, Mónica Mañas, regidora d’Innovació i Noves Tecnologies.

Respecte a les activitats realitzades durant l’any 2018, cal destacar, en l’àmbit formatiu i divulgatiu, la realització de diverses jornades i reunions, com la participació de la Càtedra en les principals fires ceràmiques mundials: Cevisama, Qualicer, Tecnargilla i Cersaie;la realització d’una jornada sobre les eixides professionals dels graduats universitaris en química; la participació en el “V Congreso Hispano-Luso de Cerámica y Vidrio”; o reunions amb empreses i entitats com Colorobbia, l’Ajuntament d’Orpesa, Climate-Kic, o l’Agencia Valenciana de la Innovació, entre d’altres.

La Càtedra ha continuat amb les accions de divulgació científica com el programa “Radio Ciència” que s’emet a Ràdio Vila-real; o la col·laboració amb la Revista Poble en l’edició del llibre “La cerámica y sus primeros diseños industriales”. A més a més, la Càtedra ha iniciat diversos projectes audiovisuals com la realització d’una pel·lícula documental sobre els últims terrissers de la província de Castelló, “Somnis de fang”; o la realització d’un programa de televisió, “Ves a saber”, per a connectar els valencians amb els científics i la ciència que es fa per tota la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de la xarxa RUVID i la Ciutat de les Arts i les Ciències.

En la vessant internacional, cal destacar l’inici de la col·laboració de la Càtedra amb dues universitats colombianes: la Universidad Agustiniana i la Universidad Pedagógica y Tecnológica; la reunió tècnica amb el Dr. Teodor Krassimirov del IBM Research Center de Nova York; o la reunió mantinguda amb una delegació de la República de Macedonia per iniciar activitats de col·laboració conjuntes. A més, la Càtedra va participar amb una conferència a IRSEC 2018, un dels congressos més importants sobre energies renovables, que va tenir lloc a Marroc, i que ha propiciat futures col·laboracions amb entitats i universitats marroquines.

En l’àmbit de la investigació i la transferència tecnològica cal destacar la realització de la tercera edició de la Fira DESTACA 2018, juntament amb l’Ajuntament de Vila-real, sent la primera fira de transferència del coneixement científic i tecnològic de la Comunitat Valenciana, i que s’ha convertit en un referent a tota Espanya.

Per a l’any 2019, a banda de la renovació del conveni de la Càtedra, es pretén realitzar una nova edició de la fira “Destaca en Ruta”; realitzar la Setmana de la Ciència a Vila-real; organitzar ponències destacades amb motiu de l’any internacional de la taula periòdica el 2019; i continuar amb la participació en projectes europeus, com en la iniciativa Urban Innovative Actions de la Unió Europea, a la que ja es va presentar un projecte durant este any 2018, en col·laboració amb l’Ajuntament de Vila-real i la Fundació Universitat Jaume I-Empresa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.