fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La C脿tedra d’Innovaci贸 Cer脿mica”Ciutat de Vila-real” de l’UJI tanca 2018 amb m茅s de 50 activitats i accions realitzades

La C脿tedra d’Innovaci贸 Cer脿mica”Ciutat de Vila-real” de l’UJI tanca 2018 amb m茅s de 50 activitats i accions realitzades

Ahir va tenir lloc la reuni贸 anual de la Comissi贸 Mixta de Seguiment de la C脿tedra d’Innovaci贸 Cer脿mica “Ciutat de Vila-real” de la Universitat Jaume I, on s’ha presentat la mem貌ria d’activitats de l’any 2018 i la proposta d’activitats per al pr貌xim any 2019.

A la reuni贸 han estat presents per part de l’UJI, el vicerector de Planificaci贸, Coordinaci贸 i Comunicaci贸, Modesto Fabra; el director de la C脿tedra, Juan Carda; Toni Castell贸, t猫cnic de la C脿tedra, i Juan Salvador P茅rez, del Servei de Comunicaci贸 i Publicacions. Per part de l’Ajuntament de Vila-real ha estat present, M贸nica Ma帽as, regidora d’Innovaci贸 i Noves Tecnologies.

Respecte a les activitats realitzades durant l’any 2018, cal destacar, en l’脿mbit formatiu i divulgatiu, la realitzaci贸 de diverses jornades i reunions, com la participaci贸 de la C脿tedra en les principals fires cer脿miques mundials: Cevisama, Qualicer, Tecnargilla i Cersaie;la realitzaci贸 d’una jornada sobre les eixides professionals dels graduats universitaris en qu铆mica; la participaci贸 en el “V Congreso Hispano-Luso de Cer谩mica y Vidrio”; o reunions amb empreses i entitats com Colorobbia, l’Ajuntament d’Orpesa, Climate-Kic, o l’Agencia Valenciana de la Innovaci贸, entre d’altres.

La C脿tedra ha continuat amb les accions de divulgaci贸 cient铆fica com el programa “Radio Ci猫ncia” que s’emet a R脿dio Vila-real; o la col路laboraci贸 amb la Revista Poble en l’edici贸 del llibre “La cer谩mica y sus primeros dise帽os industriales”. A m茅s a m茅s, la C脿tedra ha iniciat diversos projectes audiovisuals com la realitzaci贸 d’una pel路l铆cula documental sobre els 煤ltims terrissers de la prov铆ncia de Castell贸, “Somnis de fang”; o la realitzaci贸 d’un programa de televisi贸, “Ves a saber”, per a connectar els valencians amb els cient铆fics i la ci猫ncia que es fa per tota la Comunitat Valenciana, amb la col路laboraci贸 de la xarxa RUVID i la Ciutat de les Arts i les Ci猫ncies.

En la vessant internacional, cal destacar l’inici de la col路laboraci贸 de la C脿tedra amb dues universitats colombianes: la Universidad Agustiniana i la Universidad Pedag贸gica y Tecnol贸gica; la reuni贸 t猫cnica amb el Dr. Teodor Krassimirov del IBM Research Center de Nova York; o la reuni贸 mantinguda amb una delegaci贸 de la Rep煤blica de Macedonia per iniciar activitats de col路laboraci贸 conjuntes. A m茅s, la C脿tedra va participar amb una confer猫ncia a IRSEC 2018, un dels congressos m茅s importants sobre energies renovables, que va tenir lloc a Marroc, i que ha propiciat futures col路laboracions amb entitats i universitats marroquines.

En l’脿mbit de la investigaci贸 i la transfer猫ncia tecnol貌gica cal destacar la realitzaci贸 de la tercera edici贸 de la Fira DESTACA 2018, juntament amb l’Ajuntament de Vila-real, sent la primera fira de transfer猫ncia del coneixement cient铆fic i tecnol貌gic de la Comunitat Valenciana, i que s’ha convertit en un referent a tota Espanya.

Per a l’any 2019, a banda de la renovaci贸 del conveni de la C脿tedra, es pret茅n realitzar una nova edici贸 de la fira “Destaca en Ruta”; realitzar la Setmana de la Ci猫ncia a Vila-real; organitzar pon猫ncies destacades amb motiu de l’any internacional de la taula peri貌dica el 2019; i continuar amb la participaci贸 en projectes europeus, com en la iniciativa Urban Innovative Actions de la Uni贸 Europea, a la que ja es va presentar un projecte durant este any 2018, en col路laboraci贸 amb l’Ajuntament de Vila-real i la Fundaci贸 Universitat Jaume I-Empresa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.