fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació inicia el procés de formació als pobles per convertir la província en territori cardioprotegit

La Diputació inicia el procés de formació als pobles per convertir la província en territori cardioprotegit

El Govern Provincial ha demanat ja als ajuntaments el perfil dels operadors locals que podran emprar els desfibril·ladors.

La Diputació de Castelló ha iniciat ja el procés de formació per convertir la província en el primer territori cardioprotegit d’Espanya. Després d’adjudicar a principis de mes el programa de prevenció de risc cardiovascular per un total de 272.000 euros, el Govern Provincial ja s’ha posat en contacte amb els ajuntaments de la província per sol·licitar-los un llistat d’aquells veïns de les localitats “que hauran de rebre la formació necessària per a poder usar els desfibril·ladors quan sorgisca alguna emergència vital”.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha explicat que este és el “pas previ, i necessari, perquè siga una realitat al més aviat possible este servei sanitari que estendrem per tota la província per augmentar els índexs de supervivència en casos de parada cardiorrespiratòria”.

No obstant això, i per “agilitar en la mesura del possible els terminis formatius i materialitzar en els 135 pobles de la província esta ambiciosa iniciativa sanitària”, el Govern Provincial, a través de l’empresa adjudicatària, ha habilitat un espai formatiu on-line perquè els “potencials usuaris dels dispositius DESA comencen a familiaritzar-se amb el seu ús”.

D’esta manera, i fins i tot abans que els ajuntaments hagen tancat en alguns casos el llistat final dels veïns que podran manipular els desfibril·ladors, “des del Govern Provincial treballem perquè este recurs en matèria de prevenció de risc cardiovascular s’implante en tot el territori provincial amb les millors garanties combatent d’esta manera la mort sobtada”.

La diputada provincial ha destacat que una vegada conclosos els últims tràmits administratius derivats del procés d’adjudicació del programa ‘Castelló, territori cardioprotegit’, formadors experts en l’ús dels desfibril·ladors es desplaçaran fins a totes les localitats per realitzar cursos formatius presencials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.