fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 inicia el proc茅s de formaci贸 als pobles per convertir la prov铆ncia en territori cardioprotegit

La Diputaci贸 inicia el proc茅s de formaci贸 als pobles per convertir la prov铆ncia en territori cardioprotegit

El Govern Provincial ha demanat ja als ajuntaments el perfil dels operadors locals que podran emprar els desfibril路ladors.

La Diputaci贸 de Castell贸 ha iniciat ja el proc茅s de formaci贸 per convertir la prov铆ncia en el primer territori cardioprotegit d’Espanya. Despr茅s d’adjudicar a principis de mes el programa de prevenci贸 de risc cardiovascular per un total de 272.000 euros, el Govern Provincial ja s’ha posat en contacte amb els ajuntaments de la prov铆ncia per sol路licitar-los un llistat d’aquells ve茂ns de les localitats “que hauran de rebre la formaci贸 necess脿ria per a poder usar els desfibril路ladors quan sorgisca alguna emerg猫ncia vital”.

La diputada d’Acci贸 Social, Elena Vicente-Ruiz, ha explicat que este 茅s el “pas previ, i necessari, perqu猫 siga una realitat al m茅s aviat possible este servei sanitari que estendrem per tota la prov铆ncia per augmentar els 铆ndexs de superviv猫ncia en casos de parada cardiorrespirat貌ria”.

No obstant aix貌, i per “agilitar en la mesura del possible els terminis formatius i materialitzar en els 135 pobles de la prov铆ncia esta ambiciosa iniciativa sanit脿ria”, el Govern Provincial, a trav茅s de l’empresa adjudicat脿ria, ha habilitat un espai formatiu on-line perqu猫 els “potencials usuaris dels dispositius DESA comencen a familiaritzar-se amb el seu 煤s”.

D’esta manera, i fins i tot abans que els ajuntaments hagen tancat en alguns casos el llistat final dels ve茂ns que podran manipular els desfibril路ladors, “des del Govern Provincial treballem perqu猫 este recurs en mat猫ria de prevenci贸 de risc cardiovascular s’implante en tot el territori provincial amb les millors garanties combatent d’esta manera la mort sobtada”.

La diputada provincial ha destacat que una vegada conclosos els 煤ltims tr脿mits administratius derivats del proc茅s d’adjudicaci贸 del programa ‘Castell贸, territori cardioprotegit’, formadors experts en l’煤s dels desfibril路ladors es despla莽aran fins a totes les localitats per realitzar cursos formatius presencials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.