fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació urgeix a la Generalitat que actue en la depuradora de Borriol que manté paralitzada des de fa més d’un any

La Diputació urgeix a la Generalitat que actue en la depuradora de Borriol que manté paralitzada des de fa més d’un any

El Govern Provincial denuncia que la inacció de la Generalitat impedeix la construcció de cinc depuradores en la província.

La Diputació de Castelló urgeix a la Generalitat Valenciana al fet que actue en el col·lector de Borriol que manté paralitzat des de fa més d’un any. El Govern Provincial denuncia una manifesta falta d’interés per part de la Generalitat Valenciana per a rubricar el conveni de cooperació per a cofinançar l’execució d’infraestructures de sanejament i depuració i que manté paralitzada l’execució de les depuradores de Borriol, Matet, Argeleta, Pavías i Zorita del Maestrat.

El diputat delegat del Cicle Integral de l’Aigua, Juan Bautista Juan, ha destacat després de reunir-se este matí amb el president de la Diputació, Javier Moliner, i l’alcalde de Borriol, Silverio Tena, que “amb un pressupost estimat superior als 2,6 milions d’euros per al projecte del col·lector fins a la EDAR de Castelló, si el Consell, a través de la EPSAR, no finança la seua part de les obres, serà impossible licitar una infraestructura de tanta envergadura i tan demandada. Des de la Diputació fa un any que estem esperant algun moviment per part de la Generalitat”.

A més, cal recordar que el Govern Provincial es va encarregar en 2015 de finançar i redactar el projecte del col·lector per a la seua posterior aprovació a principis del passat any perquè els ajuntaments de Borriol i Castelló compliren amb el període d’exposició pública. De fet, des de la institució provincial s’ha sol·licitat ja l’encomana de gestió per a poder licitar com més prompte millor una obra que portarà l’aigua residual del poble fins a la depuradora de Castelló.

Leave a Reply

Your email address will not be published.