fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La ‘European Mile’ aconsegueix una àmplia participació i ompli d’esport els carrers de Borriana durant el cap de setmana

La ‘European Mile’ aconsegueix una àmplia participació i ompli d’esport els carrers de Borriana durant el cap de setmana

La iniciativa, organitzada pel Servei Municipal d’Esports, ha tingut un àmplia acollida entre la població.

La European Mile que ha organitzat Borriana ha aconseguit omplir d’esport els carrers de la ciutat durant el passat cap de setmana. La iniciativa, organitzada pel Servei Municipal d’Esports (SME), ha gaudit d’una àmplia acollida entre la població i ha sumat la participació de centenars de veïns i veïnes.

La participació ha superat els objectius marcats, ja que, en el recompte final, un total de 1.912 persones han completat almenys una de les diferents milles plantejades per l’SME. Cal recordar que el repte era que 1609 persones recorregueren una milla de distància (1,6 quilòmetres).

Així, Borriana s’ha convertit durant la setmana passada en un referent nacional i europeu per l’alta participació en aquesta iniciativa que impulsa l’ISCA (International Sport and Culture Association) amb el suport de la Comissió Europea, amb l’objectiu de fomentar l’activitat física després de mesos de pandèmia i restriccions.
El regidor d’Esports, Vicent Aparisi, ha destacat que “l’èxit d’aquesta convocatòria rau en la resposta que ha donat la població, que ha tornat a demostrar el seu interès per l’esport, i també gràcies a la participació de tota mena d’organitzacions i entitats civils del municipi”.

A més, també ha volgut recordar la importància de la coordinació de les diferents regidories implicades, com és el cas d’Esports, Via Pública, Igualtat, Gent Gran i Seguretat.
Els actes, que van començar dilluns passat 31 de maig amb activitats populars i activitats competitives, van tindre el seu colofó dissabte passat, quan es van realitzar les competicions en les diferents modalitats plantejades: per a adults, per a escolars, populars, nàutiques i trimilles.

Durant aquesta edició han participat diversos centres escolars del municipi: els CEIP Cardenal Tarancon, Josep Iturbi, Novenes de Calatrava, Pare Vilallonga i el Col·legi Salesià.
A més, en el context social s’han sumat les ONG Amor en acció, Fundació Le Cadó i Afdem; els clubs nàutics Club Nàutic, Club de Surf, Club Paddle Surf i Club Athletic Borriana Caiac Polo, i associacions com la Federació de Comerç, així com el fabricant de productes de forn Finas Horneados.
La European Mile 2021 és la primera edició que es realitza d’aquest esdeveniment i el projecte s’emmarca dins de la Move Week (Setmana de l’Activitat), tancant el circuit de carreres populars proposat per a aquest curs escolar per Esport per a l’Educació i la Salut (DES), l’organització que impulsa la iniciativa a Espanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.