fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Policia Local de Borriana comen莽a una campanya de control d’alcohol i drogues en la conducci贸

La Policia Local de Borriana comen莽a una campanya de control d’alcohol i drogues en la conducci贸

Entre els dies 16 i 22 de juny se suma a la nova Campanya Especial sobre control de la taxa d’alcohol i pres猫ncia de drogues en conductors de la Direcci贸 General de Tr脿nsit en tot el territori.

La Policia Local de Borriana intensificar脿, entre els dies 16 i 22 de juny, els punts de vigil脿ncia i control sobre el consum d’alcohol i drogues en la conducci贸 en les vies urbanes, sumant-se aix铆 a la nova Campanya Especial sobre control de la taxa d’alcohol i pres猫ncia de drogues en conductors que dur脿 a terme la Direcci贸 General de Tr脿nsit en les mateixes dates en tot el territori de l鈥橢stat, per a contribuir aix铆 a refor莽ar l’impacte de la campanya.

Durant els set dies, la Policia Local de Borriana establir脿 controls aleatoris en diferents punts de la ciutat amb l’objectiu de detectar els conductors que podrien circular sota els efectes de l’alcohol i les drogues. Per a la qual cosa, est脿 prevista la realitzaci贸 de centenars de proves en aire espirat (les habituals en els controls d’alcohol猫mia), per貌 tamb茅, durant aquest per铆ode, de verificaci贸 de fluid salival mitjan莽ant reactius que detecten la pres猫ncia de drogues en l’organisme.
Tots aquests controls policials, ha explicat el cap de la Policia Local, Francisco Javier Catal谩n, tenen com a objectiu 鈥減revenir que persones que han begut o consumit drogues circulen per les carreteres鈥, perqu猫 un augment del nombre de controls policials 鈥渄u aparellada una reducci贸 en el nombre d’accidents amb v铆ctimes鈥.
Catal谩n ha destacat la 鈥渆xtraordin脿ria import脿ncia鈥 de la participaci贸 de l’Ajuntament en aquesta pr貌xima campanya perqu猫, 鈥渁mb independ猫ncia de l’efecte sobre els conductors, a m茅s, l’alcohol suposa tamb茅 un risc per als vianants, com a usuari de la via que comparteix amb els altres l’espai p煤blic, fonamentalment en zona urbana鈥.
Les dades no deixen permeten cap dubte, segons l’Observatori Europeu per a la Seguretat Vi脿ria (ERSO), al voltant del 25% de totes les morts en carretera a Europa estan relacionades amb l’alcohol. A m茅s, l’alcohol est脿 present com a factor concurrent o desencadenant en un ter莽 dels accidents mortals, i la seua pres猫ncia en la conducci贸, depenent de la taxa, multiplica entre 2 i 15 el risc de patir un accident. I no solament est脿 relacionat amb una major accidentalitat, sin贸 que tamb茅 repercuteix en una major mortalitat, en ser un factor vinculat a un pitjor pron貌stic en les lesions patides.

Concretament, amb una taxa d’alcohol猫mia d鈥1,5 g/L, la taxa d’incid猫ncia d’accidents de gravetat mortal 茅s aproximadament 200 vegades major que quan es tracta de conductors que no han ingerit alcohol, aix铆, 鈥渓’煤nica taxa segura 茅s 0,0%鈥, ha assegurat el cap de la Policia Local.
Recomanacions
El cap de la Policia Local ha advertit que amb la ingesta d’alcohol 鈥渆stem multiplicant el risc de patir un accident, encara que ens creguem en ple 煤s de les nostres facultats f铆siques i mentals鈥. Per aix貌 tamb茅 ha aconsellat 鈥渟er conseq眉ents i tractar d’impedir que altres persones que hagen begut agafen el cotxe i, en tot cas, no pujar mai al cotxe amb elles鈥.
L’alcohol, ha precisat, no solament est脿 relacionat amb una major accidentalitat, 鈥渟in贸 que tamb茅 repercuteix en una major mortalitat, en ser un factor relacionat amb un pitjor pron貌stic en les lesions que es pateixen鈥, per la qual cosa, ha assegurat, que l’煤nica taxa segura 茅s la 0,0%.
Ja que encara que la conscienciaci贸 ciutadana respecte al consum d’alcohol durant la conducci贸 mant茅 una traject貌ria ascendent, no passa el mateix amb les drogues i persisteixen determinats h脿bits de consum en alguns sectors, m茅s notoris en zona urbana, on es registren taxes lleugerament superiors a les registrades en vies interurbanes.
La Direcci贸 General de Tr脿nsit ha indicat que conduir despr茅s del consum de subst脿ncies psicoactives 茅s un fet freq眉ent a Espanya, el c脿nnabis (THC), la coca茂na, les amfetamines i les metamfetamines s贸n les subst脿ncies trobades m茅s sovint, un consum que s’ha demostrat com un comportament de risc viari extrem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.