fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Policia Local de Castell贸 realitza 163 den煤ncies enguany per infringir les mesures per a frenar la covid-19

La Policia Local de Castell贸 realitza 163 den煤ncies enguany per infringir les mesures per a frenar la covid-19

L’alcaldessa demana extremar la cautela i minimitzar els contactes per a doblegar la corba de contagis davant la tercera ona de la covid-19.

La Policia Local de Castell贸 ha realitzat 163 propostes de sanci贸 des que va comen莽ar l’any per vulnerar les mesures aprovades per les autoritats sanit脿ries per a contindre la propagaci贸 de la covid-19 i minimitzar el risc de contagi. La gran majoria d’aquestes den煤ncies ho s贸n per no usar la m脿scara o portar-la de manera incorrecta i per incomplir la restricci贸 de la mobilitat nocturna que impedeix transitar passades les 22.00 hores sense justificaci贸. Aquestes dades s’han donat a con茅ixer aquest dimarts durant la reuni贸 del Centre de Coordinaci贸 Operatiu Municipal (Cecopal).

L’alcaldessa de Castell贸 i directora del Cecopal, Amparo Marco, ha mostrat la seua preocupaci贸 per l’evoluci贸 de les dades de la pand猫mia a la ciutat i la seua tend猫ncia ascendent. Les 煤ltimes dades publicades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut P煤blica situen la Incid猫ncia Acumulada (IA) de Castell贸 en 574,16 casos positius per cada 100.000 habitants a data del passat 17 de gener. Les actuals previsions situen la dada per damunt dels 700 casos. “Estem de ple en la tercera ona d’aquesta pand猫mia i vull realitzar una nova crida a la cautela m脿xima i a la responsabilitat individual i col路lectiva de tots els ve茂ns i ve茂nes de Castell贸”, ha manifestat.

L’alcaldessa ha recordat que des de l’Ajuntament s’han pres una s猫rie de mesures excepcionals davant l’avan莽 de la covid-19 que van entrar en vigor dissabte passat i entre les quals destaquen la suspensi贸 de l’activitat municipal presencial no essencial, el tancament d’instal路lacions esportives i culturals i activitats i la potenciaci贸 del teletreball, entre altres mesures que romandran en vigor fins al 15 de febrer. Tamb茅 s’ha realitzat una crida a l’autoconfinament de la ciutadania per a evitar situacions de risc, minimitzar l’exposici贸 al virus i disminuir el ritme de contagis.

L’alcaldessa ha reiterat que les aprovades “s贸n mesures contundents que prenem des de l’Ajuntament per a ajudar a doblegar la corba i a alleujar la pressi贸 assistencial, per貌 茅s necessari que tots i totes posem de la nostra part i redu茂m en la mesura del possible les nostres relacions i els nostres contactes”.

En la reuni贸 d’aquest dimarts s’han analitzat les mesures adoptades per l’Ajuntament en el Cecocal de passat divendres i abordat la seua adaptaci贸 i aplicaci贸 a diferents serveis o programes municipals de cada 脿rea per a la seua correcta execuci贸.

Aix铆 mateix, el Cecopal havia acordat hui restringir m茅s l’煤s de les instal路lacions esportives municipals, per貌 despr茅s de les mesures adoptades aquest mateix dimarts en el si de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenci贸 i Actuaci贸 davant la Covid-19 reunida en el Palau de la Generalitat, s’adaptar脿 aquest 煤s a la nova normativa auton貌mica anunciada.

Pel que fa a les actuacions policials, de les 167 propostes de den煤ncia realitzades en el que portem d’any, 51 ho s贸n per no portar m脿scara, 39 per vulnerar l’horari de restricci贸 de la mobilitat nocturna, quatre per beure alcohol en la via p煤blica, 7 per reunions en la via p煤blica de m茅s de sis persones, 15 per mol猫sties o reunions massives en domicilis i 47 s贸n proposades de sanci贸 a locals i establiments.

Cal recordar que tamb茅 s’ha intensificat l’el control policial per al compliment dels aforaments i horaris en l’hostaleria, el compliment de la restricci贸 de la mobilitat nocturna a partir de les 22.00 hores, aix铆 com de la resta de la normativa sanit脿ria actual per a contindre la propagaci贸 del virus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.