fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Policia Local de Vila-real desplega cada any dispositius especials en el futbol per a garantir la seguretat d’unes 375.000 persones

La Policia Local de Vila-real desplega cada any dispositius especials en el futbol per a garantir la seguretat d’unes 375.000 persones

El cos municipal de seguretat imparteix una jornada de formaci贸 sobre operatius en grans esdeveniments, que compta tamb茅 amb l’experi猫ncia de la Policia Local de Borriana i l’Arenal Sound.

La Policia Local de Vila-real desplega cada any dispositius especials de seguretat en grans esdeveniments per a m茅s de 375.000 persones. Les dades, desvetllades aquest mat铆 durant la jornada especialitzada impartida en la prefectura de la Policia Local, corresponen fonamentalment als operatius de seguretat en els partits de futbol des que el Villarreal CF va ascendir a Primera Divisi贸, en 1998. 鈥淎questes xifres reflecteixen sobretot el grau de professionalitzaci贸 del cos municipal per a garantir la seguretat dels ciutadans en esdeveniments que, per les seues condicions i el volum de gent que impliquen, requereixen d’un desplegament de forces i recursos molt important鈥, assenyala el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Serralvo.

鈥淟a nostra Policia Local 茅s exemplar en molts aspectes, com pot ser la mediaci贸 policial o l’educaci贸 vi脿ria, per貌 un dels m茅s importants i potser menys visible 茅s, sens dubte, la seua capacitat per a fer front a esdeveniments de grans dimensions鈥, destaca Serralvo. 鈥淟’experi猫ncia dels agents municipals i del responsable d’aquests operatius, l’intendent Ram贸n Mart铆nez, en els 18 anys de traject貌ria del Villarreal CF des del seu primer ascens avalen la compet猫ncia de la Policia Local en aquesta mat猫ria com a exemple per a altres cossos de seguretat鈥, agrega l’edil. Per a莽貌, els dispositius del Villarreal CF han centrat bona part de la jornada formativa sobre seguretat en grans esdeveniments, que ha comptat tamb茅 amb la participaci贸 de la Policia Local de Borriana. En aquest cas, l’intendent principal cap de la Policia Local, Francisco Javier Catal脿, i l’intendent Raul Amat, han exposat els detalls dels dispositius de seguretat desplegats en l’Arenal Sound, que l’any passat va congregar unes 300.000 persones.

En el cas de Vila-real, els operatius especials que desplega la Policia Local cada diumenge de partit al Madrigal impliquen una mitjana de 34 persones de diferents serveis municipals, entre Policia, Protecci贸 Civil, Grues i Serveis P煤blics. Aquest desplegament assegura tant de la seguretat de tr脿nsit i a la via p煤blica, com l’atenci贸 a emerg猫ncies i el bon estat de l’entorn de l’estadi abans i despr茅s de les trobades. De 1998 a 2016, es calcula que han at猫s uns 450 partits, que han mobilitzat un acumulat de 6,7 milions de persones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.