fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Universitat Popular de Vila-real ofereix 489 places distribu茂des en 34 tallers

La Universitat Popular de Vila-real ofereix 489 places distribu茂des en 34 tallers

Les campanyes 63 i 64 incorporen cursos de mem貌ria, de salut i zones verdes, angl茅s, 煤s d鈥檚martphones i tables, arquitectura, cantar i parlar en p煤blic, a m茅s dels ja habituals, com balls, boixets, pintura o restauraci贸.

La regidora d’Educaci贸, Rosario Royo, ha presentat la nova programaci贸 de la Universitat Popular, que comptar脿 en aquest 2017 amb un total 489 places distribu茂des en 34 tallers, entre els quals s’han incorporat novetats, especialment en l’脿rea de benestar i formaci贸 general.

鈥淓nguany, la Universitat Popular arriba a les seues edicions 63 i 64 amb l’objectiu de seguir cobrint les expectatives dels ciutadans quant a formaci贸 i entreteniment amb nous tallers que reforcen una completa programaci贸鈥, explica Royo. Entre les novetats, les dues noves campanyes que es desenvoluparan al llarg del 2017 鈥搇a primera del 23 de febrer al 19 de maig i la seg眉ent de l’11 de setembre al 10 de desembre-, incorporaran dos nous cursos a l’脿rea de benestar, on a m茅s dels balls de sal贸 i balls llatins i les classes de musicoter脿pia, s’oferir脿 un curs d’estimulaci贸 cognitiva i mem貌ria 鈥減er a perllongar l’autonomia personal i adquirir h脿bits per al bon funcionament mental i millorar la mem貌ria鈥, i tamb茅 un altre destinat a mostrar els beneficis per a la salut de comptar amb zones verdes i fer 煤s d’elles, que posar脿 en valor el 鈥渋mportant recurs natural que 茅s el Termet per als ve茂ns鈥.

Aix铆 mateix, Royo destaca la incorporaci贸 de nous cursos a l’脿rea de formaci贸 general, on es troba un taller d’angl猫s per a viatgers, que es complementar脿 amb un altre denominat Help to learn, per a 鈥渁judar a perdre la por a l’idioma i aprendre marcant el seu propi ritme鈥. A m茅s del nivell avan莽at d’internet i correu electr貌nic, la Regidoria programa un innovador curs per a aprendre a utilitzar un Smartphone o una Tablet, un altre d’iniciaci贸 a l’arquitectura, que mostra com organitzar espais; un altre d’economia dom猫stica i un altre m茅s destinat a introduir als alumnes en les t猫cniques i procediments art铆stics. Tamb茅 s’inclou entre les novetats un taller per a aprendre a cantar i un altre per a parlar en p煤blic, als quals se sumen els ja habituals de boixets, calats, labor de retalls, t猫cniques decoratives, un taller de cer脿mica, un altre de pintura a l’oli i un m茅s de pintura sobre llen莽 i altres materials, que es realitzar脿 a la Fundaci贸 Caixa Rural, i el de restauraci贸 de mobles, que canvia d’ubicaci贸 a una fusteria al carrer de Trullenc, 鈥渟ense oblidar l’Aula Mentor, que segueix sent un 猫xit en la formaci贸 a dist脿ncia i oficial dirigit al p煤blic adult que desitja ampliar les seues compet猫ncies professionals鈥.

鈥淐omptem amb una oferta molt variada que, a m茅s, es distribueix en espais tan diversos com les associacions de ve茂ns del Crist de l’Hospital, de la Torre Motxa i del Pilar, la Casa dels Mundina, l’edifici de la Panderola, l’IES Francesc T脿rrega, el Taller de Sara, la Fundaci贸 Caixa Rural, el CEA El Termet, la UNED, el Viver d’empreses, el taller de Marisa Vidal o la Biblioteca Universit脿ria del Coneixement鈥, indica.

鈥淓l nostre lema 茅s L’aprenentatge al llarg de la vida, perqu猫, com a Ciutat Educadora, considerem imprescindible seguir donant oportunitats a les persones, tinguen l’edat que tinguen, i respondre a les seues inquietuds i necessitats鈥, assenyala. Aix铆 mateix, com a activitats complement脿ries dins de la campanya destaquen en la programaci贸 les organitzades per la Associaci贸 Cultural El Bressol.

Els interessats poden matricular-se ja fins a completar totes les places en horari de 9.30 a 13.00 hores de dilluns a divendres a la Casa dels Mundina. Els preus per a tot el trimestre van des dels 20 fins als 75 euros, depenent del tipus de taller, i un any m茅s 鈥渟’ofereixen bonificacions per als que per la seua situaci贸 personal o laboral no s鈥檋o puguen permetre鈥. Aquells que ho desitgen poden inscriure’s tamb茅 a la campanya 64, tot i que s’obrir脿 un nou per铆ode de matriculacions abans que s’inicie al darrer trimestre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.