fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Castell贸 i UJI inauguraran el nou contenidor cultural d’Hisenda el 24 de febrer

L’Ajuntament de Castell贸 i UJI inauguraran el nou contenidor cultural d’Hisenda el 24 de febrer

L’alcaldessa i el rector anuncien que el nom de l’edifici ser脿 鈥淢enador鈥

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, han mantingut una reuni贸 de treball sobre la pr貌xima obertura del espai cultural ubicat en l’antiga delegaci贸 d’Hisenda, en la qual tamb茅 han participat la regidora de Cultura, Ver貌nica Ruiz; el vicerector de Cultura de l’UJI, Wenceslao Rambla, i el delegat del rector per a aquest edifici, Vicent Cervera.

En la trobada s’ha fixat que la data d’obertura de l’edifici ser脿 divendres que ve 24 de febrer, a la vesprada, coincidint amb la celebraci贸 de l’aniversari de la Universitat Jaume I. Aqueix dia, finalitzen els actes de commemoraci贸 del 25 aniversari i es fa lliurament de la medalla d’or de la Universitat a la Generalitat Valenciana, per la qual cosa s’ha pensat que la inauguraci贸 d’aquest nou equipament cultural ser脿 un fermall perfecte per a un any de celebracions.

D’altra banda, s’ha acordat que l’edifici portar脿 el nom de 鈥淢enador鈥. El terme menador fa refer猫ncia a la figura del xiquet que ajudava a l’artes脿 que fabricava fils amb les fibres de c脿nem rastellat. El menador s’encarregava de fer girar la roda afavorint la formaci贸 del cap. Amb aquest nom s’homenatja a aquesta figura, que ja est脿 present en la pla莽a Hort dels Corders en altres escultures, i es posa en valor la ind煤stria del c脿nem que va tenir el seu apogeu en el segle XVIII i va ser clau per al desenvolupament de la nostra ciutat.

L’alcaldessa ha explicat que 鈥渓es dues plantes d’煤s exclusiu del consistori passaran a albergar les depend猫ncies de la regidoria de Cultura, el departament de Normalitzaci贸 Ling眉铆stica, un punt d’informaci贸 de la regidoria de Joventut i diferents entitats de car脿cter cultural鈥. Per la seua banda, Vicent Climent, ha indicat que les plantes de l’UJI quedaran de la seg眉ent forma: 鈥渆n el semi-soterrani hi haur脿 una sala d’exposicions de la qual podr脿 gaudir tota la comunitat universit脿ria i tota la ciutat de Castell贸. I en les altres dues plantes s’instal路laran aules de formaci贸; un aula del Centre d’Autoaprenentatge de Lleng眉es (CAL) i una biblioteca digital禄.

Cal recordar que en 2006, la Delegaci贸 d’Hisenda es va traslladar al nou edifici constru茂t en el Passeig Ribalta, i que en 2010 el Govern de Rodr铆guez Zapatero va cedir el seu 煤s a l’Ajuntament i a l’UJI per a posar-ho al servei de la ciutadania. L’edifici, que es troba situat en la pla莽a Hort dels Corders n煤mero 4, compta amb una superf铆cie constru茂da de m茅s de 4.000 metres quadrats distribu茂ts en cinc plantes. El pressupost de les obres de rehabilitaci贸 ha sigut de 4 milions d’euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.