fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó habilita una parada d’autobús segura al costat del Centre de Salut II

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó habilita una parada d’autobús segura al costat del Centre de Salut II

La brigada municipal ha ampliat i adequat l’inici del carrer Alfondeguilla per a evitar que els usuaris pugen i baixen del vehicle al costat del barranc

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha habilitat una nova parada d’autobús en el carrer Fondeguilla, al costat del Centre de Salut II (Carbonaire). La regidora d’Urbanisme, Francesca Bartolomé, ha explicat que fins ara “l’autobús parava en la calçada generant problemes de tràfic i les persones pujaven i baixaven del vehicle al costat del barranc, la qual cosa provocava algunes situacions de perill”.

A principi de legislatura ja es va pujar l’altura de la bionda metàl·lica del barranc “per a donar més seguretat a aquesta zona, però sabíem que no era la solució definitiva perquè també era perillós que els usuaris del servei de transport públic, sobretot les persones majors, hagueren de creuar la Carretera Sogorb per un tram sense vorera”.

Per a donar solució a aquesta reivindicació veïnal, la brigada municipal ha ampliat i adequat l’àrea de l’inici del carrer Fondeguilla situada al costat del barranc, que es trobava “en condicions d’abandó i hi havia acumulació de brossa”. D’aquesta manera, les persones que baixen de l’autobús ja no han de creuar la calçada.

A més, s’ha instal·lat un banc per a facilitar l’espera i en breu es posarà un altre. I la edila ha avançat que es des de l’àrea d’Urbanisme “s’està estudiant la possibilitat de llançar un plec de condicions per a col·locar marquesines que protegisquen del sol i la pluja”, no solament en aquesta nova parada sinó també en la resta que hi ha en la ciutat.

cal recordar que en la Carretera Sogorb ja s’han realitzat diverses actuacions durant aquesta legislatura, com l’obertura provisional de la vorera de Sumet “per a donar-li seguretat a un vial que és molt transitat per persones que ixen a caminar o a córrer”. En aquest sentit, Bartolomé ha afirmat que “lamentablement, fa anys va haver-hi una víctima per atropellament en aquesta zona i no podíem permetre que tornara a passar”.

La Regidoria d’Urbanisme també va col·locar una una bionda metàl·lica en el Camí Sumet, molt utilitzat per a accedir al barri Carbonaire, per a millorar la seguretat. Per a la regidora, es tracta de “xicotetes millores però necessàries, que no suposen una gran despesa però sí una voluntat de fer una ciutat més segura per als nostres veïns i veïnes”.

Aquesta intervenció s’emmarca dins del pla d’adequació de les parades d’autobús, gràcies al com s’han millorat les de l’avinguda Cor de Jesús (enfront de l’edifici principal de Caixa Rural San Isidro) i dues més en la mateixa Carretera Sogorb. “Vam demostrar voluntat política per a anar acabant amb els punts més conflictius”, ha finalitzat Bartolomé.

Leave a Reply

Your email address will not be published.