fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 modifica el PGOU per a incentivar l’activitat econ貌mica

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 modifica el PGOU per a incentivar l’activitat econ貌mica

Els canvis han sigut proposats per aparelladors i arquitectes que treballen en la ciutat “per a flexibilitzar i agilitar” tr脿mits i aspectes t猫cnics.

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 ha modificat el Pla General d’Ordenaci贸 Urbana (PGOU) “amb el clar objectiu de donar facilitats a la ciutadania i incentivar l’activitat econ貌mica”, tal com ha explicat l’alcaldessa, Tania Ba帽os, despr茅s que estos canvis hagen sigut aprovats per majoria en el passat ple municipal.

El PGOU “regula tot el que es pot fer en mat猫ria d’urbanisme en la nostra ciutat” i amb estes modificacions, Ba帽os ha destacat que “flexibilitzem i agilitem alguns aspectes t猫cnics que estaven enquistats i eren un problema per a instal路lar empreses, que s贸n les que creen llocs de treball i riquesa”.

Aix铆, s’ha eliminat l’obligatorietat de disposar de places d’aparcament en espais comercials de menys de 500 metres quadrats (anteriorment eren 300). Amb a莽貌 es pret茅n “no posar barreres a l’obertura de nous comer莽os, ja que en el nucli urb脿 este requisit era un impediment” i les grans superf铆cies “solen instal路lar-se en els pol铆gons o l’extraradi”.

A m茅s s’han realitzat canvis en la normativa sobre aparells d’aire condicionat en els exteriors i tamb茅 sobre la compatibilitat d’usos, la qual cosa permetr脿 que activitats econ貌miques espec铆fiques puguen instal路lar-se en entres貌ls, com succeeix en altres municipis i fins ara no estava perm猫s a la Vall d’Uix贸.

Estes modificacions del PGOU “s贸n fruit de donar participaci贸 i demanar opini贸 a les persones que treballen en el sector, molt castigat per la crisi econ貌mica i de la construcci贸”. En este sentit, l’alcaldessa ha recordat que a l’inici de la legislatura “vam mantenir una reuni贸 amb aparelladors i arquitectes que treballen en la nostra ciutat i que pel seu treball es relacionen habitualment amb el departament d’Urbanisme”.

Les seues aportacions s’han tingut en compte “i hem posat soluci贸 a algunes dificultats amb les quals es trobaven”. A elles se sumen les ja aprovades l’any passat, com la reducci贸 dels metres de separaci贸 entre una construcci贸 i la tanca perimetral en els pol铆gons industrials “perqu猫 les empreses disposen de m茅s espai per a augmentar la seua producci贸” o l’煤ltima que elimina la taxa repetitiva per modificats d’obres, tal com ha expressat Ba帽os.

D’altra banda, una de les 煤ltimes modificacions del pla general ha sigut la que ha retornat la qualificaci贸 de zona verda al solar de la part superior del p脿rquing del Pol铆gon III, en el qual ara es construir脿 un parc que donar脿 continu茂tat al ja existent. L’anterior equip de govern del PP “va passar este s貌l a dotacional” i ara “ho recuperem per a les persones” dins del nou model urban铆stic i de ciutat “que pensa en la gent i a impulsar l’activitat econ貌mica”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.