Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de l’Alcora suspendrà el cobrament de les taxes per terrasses durant tot l’any

L’Ajuntament de l’Alcora suspendrà el cobrament de les taxes per terrasses durant tot l’any

Així mateix, en el trimestre vinent (abril, maig i juny) els llocs del mercat municipal estaran exempts del pagament de les taxes per ocupació de la via pública.

Es tracta de mesures complementàries a les adoptades per resolució d’alcaldia amb relació a la devolució i suspensió del cobrament a terrasses i parades del mercat a conseqüència de l’estat d’alarma.

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, ha anunciat l’adopció d’un primer conjunt de mesures destinades a reduir l’impacte negatiu que la crisi del Covid-19 està generant en l’economia local.

Estes primeres mesures tributàries es dirigixen de manera particular als establiments que tenen autoritzat l’aprofitament especial de domini públic amb terrasses, així com les persones que ostenten autorització de lloc en el mercat municipal.

D’esta manera, l’Ajuntament, a través de resolució d’alcaldia, ha adoptat realitzar la devolució de les taxes per ocupació de via pública sol·licitades per als dies de Setmana Santa. Així mateix, es durà a terme la devolució de la part proporcional de les taxes satisfetes pel temps en què no puguen prestar-se els serveis a conseqüència de l’estat d’alarma (tancament de terrasses, mercat municipal…) i se suspendrà l’emissió de rebuts i cobraments domiciliats fins a la reobertura d’estos serveis.

Per a complementar estes mesures, Falomir ha avançat que l’Ajuntament suspendrà el pagament de les taxes a terrasses durant tot el que queda d’any “només hauran de sol·licitar la corresponent autorització” i durant el pròxim trimestre (abril, maig i juny) els llocs del mercat municipal també estaran exempts del pagament de les taxes per ocupació de la via pública.

“És una iniciativa que estem treballant conjuntament el govern municipal i tots els grups polítics del consistori”, ha manifestat l’alcalde, que també ha recordat que “una altra iniciativa ja posada en marxa” és l’agilitació del pagament de factures als proveïdors de serveis, obres o subministraments realitzats per a l’Ajuntament, “la gran majoria de les factures corresponen a proveïdors locals”, ha puntualitzat.

A més, el primer edil alcorí ha ressaltat que l’Ajuntament prepara un conjunt d’actuacions destinades a impulsar la dinamització de l’Alcora, que es duran a terme quan s’alce l’estat d’alarma “amb l’objectiu de poder reactivar l’economia local com més prompte millor amb mesures de despesa pública eficients per a ajudar a sectors econòmics com el comerç i l’hostaleria, entre altres”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.