fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’ajuntament de Morella trasllada al ministeri el seu rebuig a la MAT de Forestalia

L’ajuntament de Morella trasllada al ministeri el seu rebuig a la MAT de Forestalia

L’alcalde ha mantingut un encontre en el Ministeri de Transici贸 Ecol貌gica i Repte Demogr脿fic on ha traslladat que el procediment que est脿 realitzant Forestalia no t茅 en compte ni municipis ni propietaris en la seua tramitaci贸 i que la l铆nia de molt alta tensi贸 (MAT) tal com es planteja 茅s inassumible.

L’alcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s, ha participat avui en una reuni贸 amb el Ministeri per a la Transici贸 Ecol貌gica i el Repte Demogr脿fic. En aquesta han estat tamb茅 el diputat per Castell贸 i portaveu de transici贸 ecol貌gica, Germ谩n Renau, i el senador, Artemi Rallo. Aix铆, l’edil ha aprofitat per a traslladar la preocupaci贸 i postura de l’ajuntament sobre el replantejament que Forestalia ha presentat per a la l铆nia de molt alta tensi贸 (MAT) que connectar脿 els parcs e貌lics de Terol amb la subestaci贸 del Fraiximeno al terme municipal de Morella.

El consistori morell脿 va con茅ixer recentment que l’empresa Forestalia havia presentat a finals de desembre de 2021 una modificaci贸 al projecte inicial, la qual suposa un canvi en la l铆nia d’evacuaci贸 i provoca un major impacte en tota la zona de la subestaci贸 de Morella, de manera que augmenta la instal路laci贸 de torres i les seues dimensions. A m茅s, afecta en major grau a zones habitades, aix铆 com a elements patrimonials. 聽Per part de l’empresa s’ha argumentat davant del ministeri, de qui dep茅n la tramitaci贸 en transc贸rrer per dos comunitats aut貌nomes, que esta modificaci贸 no produeix canvis substancials al projecte, ni un major impacte, per貌 este nou projecte no ha sigut presentat ni en els ajuntaments per on transcorre ni tampoc a ve茂ns i empreses que van al路legar a la proposta inicial. Des de l’ajuntament de Morella, com s’ha traslladat directament al ministeri en la reuni贸, “s’est脿 totalment en contra tant del proc茅s que sol路licita l’empresa com de la proposta en si mateix” ha dit l’alcalde de Morella.

Rhams茅s ha destacat que “els canvis que planteja Forestalia en la l铆nia s贸n suficientment importants perqu猫 es publiquen a informaci贸 p煤blica i es puguen presentar les pertinents al路legacions sobre el nou tra莽at” i ha afegit que “hem traslladat la nostra postura al ministeri i que no aprove el nou plantejament sense els processos necessaris i d’informaci贸 a la poblaci贸 i persones afectades”. L’edil ha recordat que “l’empresa actua amb poca transpar猫ncia i ens vam assabentar que la modificaci贸 ja estava al ministeri des de fa mesos sense haver informat als ajuntaments i propietaris que van presentar al路legacions del projecte inicial”. “Des de l’ajuntament de Morella defendrem els drets del nostre municipi i dels terrenys afectats” ha remarcat l’alcalde.

En este encontre i per part de l’alcalde, a la vegada, tamb茅 s’ha traslladat l’aposta i suport del municipi per les energies renovables que “han de jugar un paper fonamental en la lluita contra el canvi clim脿tic, aix铆 com en millorar la situaci贸 energ猫tica que tots vivim”. Ha insistit que el que vol i demana Morella 茅s que “els projectes tinguen una mirada territorial, comptant amb la participaci贸 i informaci贸 necess脿ria i que amb retorn tant social com econ貌mic a les poblacions que els sustentem”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.