fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Pen铆scola destinar脿 en el pr貌xim exercici un 20% m茅s a la despesa social

L’Ajuntament de Pen铆scola destinar脿 en el pr貌xim exercici un 20% m茅s a la despesa social

Els serveis socials municipals comptaran amb 120.000鈧 m茅s, fins a superar els 630.000鈧 de pressupost per a l’any pr貌xim.

L’Ajuntament de Pen铆scola ha aprovat els comptes per a l’any vinent, amb un “marcat car脿cter social” ha destacat el mateix alcalde, Andr茅s Mart铆nez, despr茅s de superar el tr脿mit plenari que dona llum verda al pressupost.

La Regidoria de Benestar Social i Sanitat comptar脿 l’any pr貌xim amb un pressupost total de m茅s de 750.000鈧.”La despesa social s’incrementar脿 al voltant del 20% ja que l’any entrant hem refor莽at els serveis socials amb 120.000鈧 m茅s, sumant un total de 631.456,26鈧” ha explicat la regidora de l’脿rea, Mar铆a Jes煤s Albiol.

Les partides destacables s贸n les destinades a la realitzaci贸 dels diferents programes que donen cobertura a les diferents etapes vitals, especialment la tercera edat, com per exemple la Unitat de Respir Familiar, el programa d’envelliment actiu, la teleassist猫ncia, les activitats orientades a la dona, depend猫ncia i el programa ‘Menjar a casa’.

Tamb茅 destaca la previsi贸 de suport a la fam铆lia i la inf脿ncia, aix铆 com les ajudes per a la pobresa energ猫tica i les ajudes econ貌miques d’emerg猫ncia social.

Una altra de les l铆nies de treball de la Regidoria 茅s la col路laboraci贸 amb les entitats socials, amb finan莽ament a trav茅s de convenis amb Fen貌mens, Creixem, Fundaci贸 Amig贸, Cocemfe, Isonomia o agrupacions de pacients o familiars de pacients d’alzheimer, fibromi脿lgia o dany cerebral adquirit. A m茅s, la Regidoria impulsa programes per als m茅s xicotets i joves, com la Ludoteca municipal, el Centre Juvenil o l’Escola d’Estiu.

Pel que respecta a la despesa sanit脿ria, el consistori destinar脿 en 2022 un total de 123.600鈧 per a l’ambul脿ncia, el manteniment de consultoris auxiliars i l’Hospital Provincial.

Enguany, a m茅s, s’aprovar脿 el Pla Municipal d’Inf脿ncia i Adolesc猫ncia. Pel que respecta a la despesa sanit脿ria, el consistori destinar脿 en 2022 un total de 123.600 鈧 per al transport sanitari no assistit, el manteniment de consultoris auxiliars i l’Hospital Provincial “mentres Generalitat no ens facilite una base d’ambul脿ncia, seguirem finan莽at el servici de TNA per a garantuzar l’assist猫ncia a la nostra poblaci贸 i els nostres visitants, aix铆 com la disposici贸 dels consultorioa auxiliars, a pesar que Generalitat porte dos anys sense obrir-los” ha assegurat Mart铆nez, reclamant m茅s esfor莽os a l’administraci贸 auton貌mica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.