fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament i els col·lectius de festejos taurins de Borriana es reuneixen per tal de repassar la normativa sobre bous al carrer

L’Ajuntament i els col·lectius de festejos taurins de Borriana es reuneixen per tal de repassar la normativa sobre bous al carrer

La normativa sobre barreres, la documentació necessària o les funcions dels voluntaris i l’expert han estat algunes de les qüestions tractades.

L’Ajuntament de Borriana i els distints col·lectius organitzadors de festejos taurins de la localitat s’han reunit al consistori a fi de repassar la normativa sobre bous al carrer amb vista a les pròximes celebracions de bous.

En aquesta reunió han estat presents la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, l’agent de Policia Local que realitza les funcions de director de festeig al municipi, així com distints representants de la comissió de festejos de la Mare de Déu dels Desemparats, l’associació de veïns de Santa Bàrbara, la comissió de joves de les festes de la Mare de Déu del Carme, l’associació de festes i assumptes socials de Santa Bàrbara i la comissió del bou de les festes de la Misericòrdia.

En aquesta trobada informativa s’han repassat distints punts importants del Reglament de festejos taurins tradicionals a la Comunitat Valenciana, recollits en el Decret 31/2015, del 6 de març. També s’han tractat altres qüestions com les funcions dels voluntaris taurins i l’expert, la normativa sobre les barreres, les condicions específiques per a la celebració del famós bou amb corda de Santa Bàrbara, el servei mèdic i les instal·lacions sanitàries o la documentació necessària per a l’exhibició de bous salvatges.

A més, aquests col·lectius han exposat diverses inquietuds amb l’objectiu de millorar la celebració del seu festeig, les quals han estat debatudes.

Al llarg d’aquest 2016 els distints col·lectius organitzadors de festejos taurins han programat cinc celebracions que inclouen uns trenta-cinc actes d’aquest tipus.

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha destacat que “aquest tipus de reunions són necessàries prèviament a la celebració de festejos taurins perquè reforcen encara més la seguretat i ajuden al bon funcionament d’aquests festejos. Aquesta és una tradició molt arrelada a Borriana i, per tant, hem de vetlar perquè es complisquen tots els aspectes legals i de seguretat”.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha assenyalat que “és molt important que es complisca la normativa de bous al carrer perquè aquests festejos es desenvolupen amb normalitat. És per això que des de l’Ajuntament hem d’implicar tots els col·lectius taurins i oferir la informació i les eines necessàries per a garantir la seguretat d’aquests festejos”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.