fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament i els col路lectius de festejos taurins de Borriana es reuneixen per tal de repassar la normativa sobre bous al carrer

L’Ajuntament i els col路lectius de festejos taurins de Borriana es reuneixen per tal de repassar la normativa sobre bous al carrer

La normativa sobre barreres, la documentaci贸 necess脿ria o les funcions dels voluntaris i l’expert han estat algunes de les q眉estions tractades.

L’Ajuntament de Borriana i els distints col路lectius organitzadors de festejos taurins de la localitat s’han reunit al consistori a fi de repassar la normativa sobre bous al carrer amb vista a les pr貌ximes celebracions de bous.

En aquesta reuni贸 han estat presents la regidora de Festes, Llu茂sa Monferrer, l’agent de Policia Local que realitza les funcions de director de festeig al municipi, aix铆 com distints representants de la comissi贸 de festejos de la Mare de D茅u dels Desemparats, l’associaci贸 de ve茂ns de Santa B脿rbara, la comissi贸 de joves de les festes de la Mare de D茅u del Carme, l’associaci贸 de festes i assumptes socials de Santa B脿rbara i la comissi贸 del bou de les festes de la Miseric貌rdia.

En aquesta trobada informativa s’han repassat distints punts importants del Reglament de festejos taurins tradicionals a la Comunitat Valenciana, recollits en el Decret 31/2015, del 6 de mar莽. Tamb茅 s’han tractat altres q眉estions com les funcions dels voluntaris taurins i l’expert, la normativa sobre les barreres, les condicions espec铆fiques per a la celebraci贸 del fam贸s bou amb corda de Santa B脿rbara, el servei m猫dic i les instal路lacions sanit脿ries o la documentaci贸 necess脿ria per a l’exhibici贸 de bous salvatges.

A m茅s, aquests col路lectius han exposat diverses inquietuds amb l’objectiu de millorar la celebraci贸 del seu festeig, les quals han estat debatudes.

Al llarg d’aquest 2016 els distints col路lectius organitzadors de festejos taurins han programat cinc celebracions que inclouen uns trenta-cinc actes d’aquest tipus.

La regidora de Festes, Llu茂sa Monferrer, ha destacat que 鈥渁quest tipus de reunions s贸n necess脿ries pr猫viament a la celebraci贸 de festejos taurins perqu猫 reforcen encara m茅s la seguretat i ajuden al bon funcionament d’aquests festejos. Aquesta 茅s una tradici贸 molt arrelada a Borriana i, per tant, hem de vetlar perqu猫 es complisquen tots els aspectes legals i de seguretat鈥.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha assenyalat que 鈥溍﹕ molt important que es complisca la normativa de bous al carrer perqu猫 aquests festejos es desenvolupen amb normalitat. 脡s per aix貌 que des de l’Ajuntament hem d’implicar tots els col路lectius taurins i oferir la informaci贸 i les eines necess脿ries per a garantir la seguretat d’aquests festejos鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.