fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament escomet diferents obres perquè Onda siga accessible per a tots els ciutadans

L’Ajuntament escomet diferents obres perquè Onda siga accessible per a tots els ciutadans

El consistori destina per primera vegada una partida específica al Pressupost Municipal per a este tipus d’obres i les adjudica a empreses locals.

L’Ajuntament d’Onda, a través de la regidoria d’Urbanisme que lidera Marta Piquer, ha creat, per primera vegada, una partida específica dins del Pressupost Municipal anomenada ‘Inversions per a l’accessibilitat’. Es tracta d’una decisió que reafirma la línia d’actuació de l’equip de govern en la seua aposta per la igualtat per a tota la ciutadania i, en este cas, pels qui requereixen estos accessos per al seu ús. “Atenent la petició de Compromís, i després de diverses reunions per conèixer quines eren les necessitats reals, s’ha destinat una partida del pressupost municipal que aconsegueix els 70.083,60 euros”, ha assenyalat la regidora d’Urbanisme Marta Piquer.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i la regidora d’Urbanisme han visitat algunes de les actuacions que estan incloses en el marc d’esta nova partida pressupostària destinada, entre altres accions, a la millora i adequació de les voreres i pas de vianants dels carrers Mallorca, Aragó i Sicília. En este sentit, Piquer ha recordat que “el col·legi Mestre Caballero es troba en els seus voltants i manquen de passos de vianants, per la qual cosa amb esta obra es podrà respondre a les peticions realitzades pels veïns durant els últims anys”. En este cas, l’empresa encarregada d’esta obra és ondera, Edcosa XIII SL, i compta amb un pressupost de 6.236,76 euros.

Este Pla contempla també les obres d’accessibilitat a la zona del pavelló Víctor Cabedo, amb les quals es pretén millorar l’àrea perimetral de l’avinguda Serra d’Espadà, que es troba molt propera a la instal·lació poliesportiva. Està previst la construcció d’una rampa al costat de les escales que donen accés al carrer Carta Pobla, la creació d’un espai accessible i dirigit al pas de vianants a través del pàrquing del recinte i el pintat de totes i cadascuna de les places d’aparcament dels voltants, així com la senyalització horitzontal. L’empresa local ARIMCA SL, amb un pressupost de 22.239,53 euros, serà l’encarregada de realitzar esta part del pla d”Inversions per a l’accessibilitat’. “Esta obra és una reclamació històrica per part dels veïns onders doncs ja són molts anys i diverses ocasions en què s’han realitzat peticions per solucionar este problema amb les voreres i la rampa d’accés al poliesportiu”, ha recordat la regidora d’Urbanisme.

Així mateix, una altra empresa de la localitat, Edcosa XIII SL, serà l’encarregada de l’adequació de la vorera en l’Avinguda Mediterrani, al costat de l’Asia Market, per aconseguir una millora en l’accés a la nova àrea comercial d’esta zona. L’import del cost d’esta obra és de 1.643,54 euros.

A més, està en marxa per a l’estudi i poder-les incloure en el futur, l’accessibilitat d’escales i rampa al carrer Sansano Vives, així com una millora molt similar a l’àrea del carrer Ismael Peris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.