fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament escomet diferents obres perqu猫 Onda siga accessible per a tots els ciutadans

L’Ajuntament escomet diferents obres perqu猫 Onda siga accessible per a tots els ciutadans

El consistori destina per primera vegada una partida espec铆fica al Pressupost Municipal per a este tipus d’obres i les adjudica a empreses locals.

L’Ajuntament d’Onda, a trav茅s de la regidoria d’Urbanisme que lidera Marta Piquer, ha creat, per primera vegada, una partida espec铆fica dins del Pressupost Municipal anomenada ‘Inversions per a l’accessibilitat’. Es tracta d’una decisi贸 que reafirma la l铆nia d’actuaci贸 de l’equip de govern en la seua aposta per la igualtat per a tota la ciutadania i, en este cas, pels qui requereixen estos accessos per al seu 煤s. “Atenent la petici贸 de Comprom铆s, i despr茅s de diverses reunions per con猫ixer quines eren les necessitats reals, s’ha destinat una partida del pressupost municipal que aconsegueix els 70.083,60 euros”, ha assenyalat la regidora d’Urbanisme Marta Piquer.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i la regidora d’Urbanisme han visitat algunes de les actuacions que estan incloses en el marc d’esta nova partida pressupost脿ria destinada, entre altres accions, a la millora i adequaci贸 de les voreres i pas de vianants dels carrers Mallorca, Arag贸 i Sic铆lia. En este sentit, Piquer ha recordat que “el col路legi Mestre Caballero es troba en els seus voltants i manquen de passos de vianants, per la qual cosa amb esta obra es podr脿 respondre a les peticions realitzades pels ve茂ns durant els 煤ltims anys”. En este cas, l’empresa encarregada d’esta obra 茅s ondera, Edcosa XIII SL, i compta amb un pressupost de 6.236,76 euros.

Este Pla contempla tamb茅 les obres d’accessibilitat a la zona del pavell贸 V铆ctor Cabedo, amb les quals es pret茅n millorar l’脿rea perimetral de l’avinguda Serra d’Espad脿, que es troba molt propera a la instal路laci贸 poliesportiva. Est脿 previst la construcci贸 d’una rampa al costat de les escales que donen acc茅s al carrer Carta Pobla, la creaci贸 d’un espai accessible i dirigit al pas de vianants a trav茅s del p脿rquing del recinte i el pintat de totes i cadascuna de les places d’aparcament dels voltants, aix铆 com la senyalitzaci贸 horitzontal. L’empresa local ARIMCA SL, amb un pressupost de 22.239,53 euros, ser脿 l’encarregada de realitzar esta part del pla d”Inversions per a l’accessibilitat’. “Esta obra 茅s una reclamaci贸 hist貌rica per part dels ve茂ns onders doncs ja s贸n molts anys i diverses ocasions en qu猫 s’han realitzat peticions per solucionar este problema amb les voreres i la rampa d’acc茅s al poliesportiu”, ha recordat la regidora d’Urbanisme.

Aix铆 mateix, una altra empresa de la localitat, Edcosa XIII SL, ser脿 l’encarregada de l’adequaci贸 de la vorera en l’Avinguda Mediterrani, al costat de l’Asia Market, per aconseguir una millora en l’acc茅s a la nova 脿rea comercial d’esta zona. L’import del cost d’esta obra 茅s de 1.643,54 euros.

A m茅s, est脿 en marxa per a l’estudi i poder-les incloure en el futur, l’accessibilitat d’escales i rampa al carrer Sansano Vives, aix铆 com una millora molt similar a l’脿rea del carrer Ismael Peris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.