fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Alcora adjudica aquesta setmana el projecte de reparaci贸 del soterrani de l’Ajuntament

L’Alcora adjudica aquesta setmana el projecte de reparaci贸 del soterrani de l’Ajuntament

Es tracta d’una actuaci贸 priorit脿ria que t茅 com a objectiu donar soluci贸 als desperfectes que afecten a la seguretat estructural de l’edifici.

L’Ajuntament de l’Alcora adjudicar脿 aquesta setmana el projecte de reparaci贸 del soterrani de l’edifici consistorial.

鈥淓s tracta d’una actuaci贸 necess脿ria, i per tant priorit脿ria, ja que t茅 com a objectiu donar soluci贸 i esmenar els desperfectes que presenta en l’actualitat aquest espai i que afecten a la seguretat estructural de l’edifici鈥, expliquen des de l’equip de govern. De fet, destaquen que 鈥溍﹕ una de les inversions m茅s importants dins dels comptes municipals de 2017鈥. El pressupost de licitaci贸 ascendeix a 112.560 鈧.

El projecte
A trav茅s d’aquest projecte es dur脿 a terme la reparaci贸 i el refor莽 de les bigues i pilars de formig贸 armat que formen l’estructura del soterrani i que han perdut part significativa de la seua resist猫ncia. Tamb茅 es tindran en compte les necessitats de conservaci贸 per tal de millorar la seua durabilitat i costos de manteniment.

Cal destacar que, despr茅s de la inspecci贸 pr猫via, ja es va realitzar un apuntalament preventiu en els pilars sobre els quals es van detectar els problemes m茅s greus, concretament, hi ha col路locats 51 puntals de sosteniment que garanteixen la seguretat. Els treballs en aquesta zona consistiran a refor莽ar els pilars i uns altres quedaran congrenyats.

Tamb茅 en aquest entorn s’ha detectat una p猫rdua important de secci贸 en l’armadura inferior de bigues com a conseq眉猫ncia de les filtracions i l’abs猫ncia de recobriment. En elles es realitzar脿 una intervenci贸 de refor莽 amb recrescut de formig贸.

Altres bigues i c猫rcols tenen un defecte menys acusat d’oxidaci贸. En aquests elements estructurals es retirar脿 el formig贸 que embolica les armadures, es netejar脿 completament l’貌xid i es realitzar脿 un recrescut per augmentar el recobriment i protegir l’armat.

El continu acc茅s d’humitats a trav茅s del forjat i les seues juntes de dilataci贸 茅s una de les causes que han accelerat el proc茅s de deterioraci贸. Aquest problema quedar脿 resolt amb una altra obra que es va a dur a terme a la pla莽a de l’Ajuntament (situada sobre el sostre del soterrani, en la part no ocupada per oficines municipals) i que t茅 com a objectiu principal impermeabilitzar el soterrani i que contempla tamb茅 una nova pavimentaci贸. Aquesta actuaci贸 s’inclou dins d’un projecte m茅s ampli, que ja est脿 executant-se, i que inclou tamb茅 la remodelaci贸 de la pla莽a del Convent i els carrers Sant Francesc i Arquebisbe Gash.

Leave a Reply

Your email address will not be published.