fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Les banderes Blaves, les de Qualitur i les d鈥橢coPlayas 2022 ja flamegen a les platges de Borriana

Les banderes Blaves, les de Qualitur i les d鈥橢coPlayas 2022 ja flamegen a les platges de Borriana

Xiquets i xiquetes del Campus d’estiu de l鈥橲ME han participat aquest mat铆 en la hissada de les banderes a les platges de l’Arenal i Grau Malva-rosa.

Tres grups al voltant d’un centenar de xiquets i xiquetes participants al Campus Multiesportiu d鈥橢stiu de l鈥橲ME de Borriana han hissat les banderes Blaves, les de Qualitur i les d鈥橢coplayas aquest mat铆 a les platges de l’Arenal i del Grau Malva-rosa, que les distingeix i reconeix, un any m茅s, per la seua qualitat i el comprom铆s amb el medi ambient, la sostenibilitat, l’accessibilitat, la qualitat de les aig眉es i l’arena, i la neteja.

En l’acte han estat presents l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Turisme, Sara Molina, el regidor de Zona Mar铆tima, Vicent Aparisi, i el de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, que han mostrat la seua satisfacci贸 per renovar la distinci贸 des del punt de vista ambiental i tur铆stic.

Es tracta d’un reconeixement de l’alta qualitat de l’aigua de les dos platges que premia, entre altres aspectes, 鈥渓’esfor莽, p煤blic i ciutad脿, per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educaci贸 ambiental, neteja i seguretat de les platges鈥.

Maria Josep Safont ha destacat que enguany l’Ajuntament ha realitzat un acte participatiu que representa 鈥渓a import脿ncia de la implicaci贸 i la participaci贸 social de la poblaci贸 per a aconseguir aquests reconeixements鈥 i, alhora, posa l’accent en el paper de la conscienciaci贸 i l’educaci贸 mediambiental per a 鈥渕antindre les platges netes i reciclar els residus generats鈥.

A m茅s, ha afegit, de la necessitat de difondre 鈥渓es bones pr脿ctiques a totes les persones usu脿ries de les platges, i especialment als m茅s joves, divulgant valors com la sostenibilitat, el reciclatge i el respecte pel medi ambient i la conservaci贸 dels recursos naturals i la biodiversitat鈥.

Les banderes blaves s贸n un distintiu internacional que reconeix la qualitat de l’aigua d’una platja i premia l’esfor莽, p煤blic i ciutad脿 per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educaci贸 ambiental, neteja i seguretat de les platges.

Sobre aquest tema, la regidora de Turisme, Sara Molina, ha explicat que la distinci贸 鈥溍﹕ un reconeixement pel treball continuat realitzat per part de la corporaci贸 municipal en la millora i adequaci贸 de les platges, amb especial sensibilitat per a dirigir les accions cap a l’accessibilitat, sostenibilitat i al vessant mediambiental鈥.

En aquest sentit, han recordat que 鈥渓’objectiu de l’Ajuntament 茅s tindre uns arenals segurs, nets, accessibles i confortables, sostenibles i amb totes les mesures sanit脿ries de seguretat鈥.

Per part seua, des de la Generalitat s’ha reconegut el treball fet a Borriana per a cuidar el seu litoral i han mostrat el seu prop貌sit de continuar treballant de manera col路laborativa perqu猫 aquest reconegut premi continue enriquint les platges del municipi en anys successius.

A m茅s, les platges de Borriana han sigut distingides amb la bandera Ecoplayas 2022, que atorga l’Associaci贸 T猫cnica per a la Gesti贸 de Residus i Medi Ambient ATEGRUS, que reconeixen la qualitat de les platges des del punt de vista ambiental, tur铆stic i de sostenibilitat, amb l’objectiu de difondre els seus esfor莽os, innovacions i consecucions. Tamb茅 validen la seua pol铆tica de qualitat mediambiental amb criteris objectius en mat猫ria d’equipament i manteniment, i sempre des de la perspectiva de l’enginyeria i la sostenibilitat, tamb茅 es valora el manteniment dels aspectes positius i millores efectuades.

Aix铆 mateix, les platges de borriana ja tenen la bandera Qualitur 2022 que concedeix Turisme Comunitat Valenciana, a les platges que disposen de certificats en mat猫ria de qualitat, medi ambient i/o accessibilitat reconeguts per qualitur, que certifica l model i la gesti贸 dels municipis tur铆stics costaners de la comunitat Valenciana, i recon猫ixer l’esfor莽 dels municipis per oferir platges amb serveis, sostenibles i accessibles a tots.

La qualitat de les platges no sols est脿 reconeguda per aquests distintius, tamb茅, tamb茅 s’ha hissat 聽el distintiu de qualitat que atorga l’Institut per a la Qualitat Tur铆stica Espanyola (ICTE), que concedeix banderes 鈥楺鈥 de qualitat tur铆stica a les platges espanyoles basat en els requisits de la norma UNE, que t茅 en compte tant els equipaments com la neteja, seguretat, salvament o informaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.