fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Escola d’Acollida d’Almassora obri la inscripci贸 per a la primera edici贸 de 2017

L’Escola d’Acollida d’Almassora obri la inscripci贸 per a la primera edici贸 de 2017

Els alumnes aprendran nocions b脿siques de legislaci贸, inform脿tica, geografia, hist貌ria, castell脿 i valenci脿

L’Ag猫ncia de Mediaci贸 per a la Integraci贸 i la Conviv猫ncia Social (AMICS) d’Almassora ha obert l’incripci贸 per a la primera edici贸 de l’Escola d’Acollida d’enguany, que comen莽ar脿 el pr貌xim 23 de mar莽 i s’estendr脿 fins al 7 d’abril. Els participants seran ciutadans d’altres pa茂sos nouvinguts a la Comunitat Valenciana, que rebran formaci贸 b脿sica sobre els dos idiomes cooficials.

Els homes i dones que se sumen al programa tamb茅 aprendran inform脿tica pr脿ctica, geografia i hist貌ria valenciana i espanyola. A m茅s, agents de la Gu脿rdia Civil explicaran als assistents textos b脿sics de la legislaci贸 com la Constituci贸 Espanyola, l’Estatut d’Autonomia, la Llei d’Integraci贸, la Llei de Participaci贸 i Llei Org脿nica sobre Drets i Llibertats dels Estrangers a Espanya.

La de mar莽 ser脿 la primera convocat貌ria de 2017, ja que en anys anteriors l’Ajuntament d’Almassora ha celebrat dues edicions del curs a causa de la demanda. En 2016 van assistir a l’escola m茅s de 30 alumnes, que van rebre la formaci贸 necess脿ria per a contribuir a la seua integraci贸 social i cultural.

El programa d’Escola d’Acolida est脿 finan莽at per la Conselleria d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives i la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Almassora. L’edil de l’脿rea, Diana Belliure, ha posat en valor la utilitat d’aquests cursos, els quals 鈥渁favoreixen la conviv猫ncia entre tots els ve茂ns gr脿cies al coneixements dels costums, l’idioma i la cultura local, tres factors claus per als nouvinguts”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.