fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’extrema calor suposa un risc per l’estat espanyol

L’extrema calor suposa un risc per l’estat espanyol

Espanya no havia viscut una primavera i principi d’estiu tan calor贸s des del 1965.

La calor sempre ha sigut un factor de risc quan arriba l’estiu i este any les temperatures han arribat a marcar unes xifres exorbitants tot just abans de comen莽ar l’estiu, cosa que fa que esta primavera haja estat una de les m茅s caloroses des del 1965, arribant als 19潞C en moltes de les regions espanyoles. Aix貌 ha provocat que espanya es trobe en estat de risc a causa de l’extrema calor i els incendis han estat una de les conseq眉猫ncies m茅s habituals d’esta onada.

Segons el panorama que els experts del Panell Intergovernamental sobre Canvi Clim脿tic de l’ONU, estes condicions meteorol貌giques s贸n degudes a una “primavera seca i extremadament c脿lida”, registrant una temperatura mitjana de 15潞C i amb precipitacions que nom茅s han arribat fins als 133 mm. Per tant, estes condicions resulten favorables per als incendis que, enguany ja s’han incendiat unes 38.199 hect脿rees.

Aix铆 doncs, este any est脿 sent un any amb un alt risc de deshidrataci贸 i sequera en els boscos i amb unes precipitacions escasses, de manera que crea un estat d’alerta a les conques hidrogr脿fiques, ja que els embassaments espanyols nom茅s estan al 54,8% de la seua capacitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.