fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marco fa un balanç “positiu” de l’Aniversari i destaca la “responsabilitat” de la ciutadania

Marco fa un balanç “positiu” de l’Aniversari i destaca la “responsabilitat” de la ciutadania

L’alcaldessa posa en valor l’acollida d’un programa condicionat per la covid-19 amb el qual s’ha recuperat una certa normalitat.

Castelló ha commemorat el 770 Aniversari de la Ciutat amb una dotzena d’actes que durant els últims cinc dies han rememorat la història de la ciutat des del 8 de setembre de 1251 quan el rei Jaume I va atorgar la Llicència de Trasllat. Una programació que ha permés reprendre la commemoració de l’Aniversari després d’un any en què només es va poder celebrar simbòlicament amb el toc de la campana Ángel i que ha fet possible que la ciutat recupere una certa normalitat marcada encara per la covid-19.

“Fem un balanç positiu de la commemoració del 770 Aniversari de Castelló. Una efemèride condicionada encara per la covid-19 i les seues restriccions, però que ens ha permés rememorar els nostres orígens recuperant una certa normalitat després de mesos molt durs”, ha valorat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Del 8 al 12 de setembre, els i les castellonenques hem pogut reviure la història de Castelló, amb les microescenes històriques, els espectacles de joglars i bufons de l’edat mitjana, la lectura de la Llicència de Trasllat i l’homenatge a Jaume I. També amb les visites del Castelló medieval i de Na Violant. I han tingut el seu protagonisme també les gaiates i la mitologia de la ciutat, a més del foment del talent amb els Premis Ciutat de Castelló”, ha repassat la primera edila.

A més, l’alcaldessa ha posat en valor “la bona resposta de la ciutadania davant un programa dissenyat amb molt d’afecte, dedicació i esforç, gaudint de les propostes amb responsabilitat i prudència i complint amb les mesures de protecció anticovid”. Esment especial ha fet Marco de l’acte institucional en record a les víctimes de la covid-19 i en reconeixement als serveis essencials durant la pandèmia, “que va servir per a posar en valor allò que ha sigut essencial en els últims mesos i per a reconéixer públicament el seu treball i esforç, com una expressió d’afecte col·lectiu i solidaritat de la ciutat”. També ha ressaltat l’emotiu acte de recepció dels retrats commemoratius de Germà Colón i del Pare Ricardo, fills Predilecte i Adoptiu de la ciutat, respectivament, que va permetre recuperar la memòria d’aquests dos il·lustres les imatges dels quals passen a compartir espai amb altres personalitats destacades de la història de Castelló.

Quant a les xifres de participació, a les aproximadament 200 persones (entre autoritats, representants de la societat civil i públic en general) que van assistir a l’acte institucional d’homenatge als serveis essencials, se sumen els 400 assistents a cadascuna de les cites en la plaça Major durant el cap de setmana: microescenes històriques i lectura de la Llicència de Trasllat, homenatge a Jaume I i espectacles de bufons i joglars de l’edat mitjana. Quant a les visites guiades i teatralitzades, l’assistència total ha sigut de 120 persones. “La commemoració del 770 Aniversari de la Ciutat ha comptat amb una sèrie de visites guiades i teatralitzades, microescenes històriques i espectacles entorn de l’època medieval, amb la participació de la Germandat dels Cavallers de la Conquesta i dels Cavallers Templers, que han tingut molt bon acollida, amb les inscripcions i aforaments complets”, ha explicat la regidora de Turisme, Pilar Escuder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.