fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

M茅s de 1.200 estudiants participaran en la campanya escolar de conscienciaci贸 tur铆stica 2023 a Borriana

M茅s de 1.200 estudiants participaran en la campanya escolar de conscienciaci贸 tur铆stica 2023 a Borriana

La campanya compta amb els centres educatius per a conscienciar l鈥檈studiantat de la import脿ncia del turisme.

Aquesta setmana ha comen莽at la campanya de conscienciaci贸 tur铆stica escolar 2023, que sota el t铆tol 鈥淥rigen i Conquesta de Borriana鈥 organitza l’Ajuntament de Borriana i coordina Arqueocas Patrimoni i Arqueologia, segons ha explicat la regidora de Turisme, Sara Molina.

Una campanya municipal que es realitza de febrer a juny en horari de mat铆 i que arriba a m茅s de 1.200 estudiants de la ciutat. La iniciativa est脿 dirigida a l’alumnat de 2n, 4t i 6猫 d’educaci贸 Prim脿ria i participen deu centres educatius de la ciutat: els col路legis Salesians, Consolaci贸 i Illes Columbretes i els CEIP Cardenal Tarancon, Roca i Alcaide, Pare Vilallonga, Novenes, Penyagolosa i Josep Iturbi.

Es tracta, ha indicat l’edila, d’una de les accions contemplades en el Pla Estrat猫gic Tur铆stic del municipi, amb l’objectiu de 鈥減osar en valor des d鈥檈dats primerenques els b茅ns tur铆stics derivats del patrimoni hist貌ric i arqueol貌gic perqu猫 siguen coneguts, respectats i estimats pels xiquets i les xiquetes, i tamb茅 puguen ser mostrats en un futur per les noves generacions鈥.

Per a Sara Molina, 茅s important que l鈥檃lumnat de Borriana 鈥渄escobrisca l’origen medieval de la seua ciutat, quins llocs, espais hist貌rics o monuments s贸n el reflex d’una 猫poca en qu猫 la seua ciutat va jugar un paper important铆ssim en el desenvolupament de tota la regi贸, i aprenguen a m茅s a valorar-los i, per damunt de tot, a respectar-los i sentir-los com a propis鈥.

Aquesta estrat猫gia de despertar la sensibilitat tur铆stica de les pr貌ximes generacions, ha manifestat, 鈥渃ontribuir脿 tamb茅 al fet que la societat en general comprenga en profunditat la import脿ncia que t茅 el sector tur铆stic, i els nostres b茅ns tur铆stics derivats del patrimoni hist貌ric i arqueol貌gic鈥.

I ha afegit que 鈥渉em de ser conscients de la import脿ncia que juguen les noves generacions que, en definitiva, seran les encarregades de cuidar, protegir i difondre el llegat dels nostres avantpassats, convertint-se en els millors ambaixadors del seu patrimoni propi鈥.

Per a aconseguir aquest objectiu es duen a terme diferents activitats com ara visites guiades, en qu猫 els escolars de la ciutat recorren el barri antic descobrint el seu origen medieval, la bas铆lica del Salvador, la Torre de la Jueria o les restes arqueol貌giques del Portal de Val猫ncia, que s贸n alguns dels recursos tur铆stics de l’itinerari que els transporta al passat.

Aix铆 mateix, tamb茅 realitzen un taller de tem脿tica historicoarqueol貌gica en el CMC la Merc猫. Per als m茅s xicotets les activitats es realitzen a les aules, on es realitza un passeig virtual per la ciutat medieval a trav茅s del patrimoni hist貌ric, incidint tant en la conquesta de la ciutat pel rei Jaume I com pels que vivien abans.

Sara Molina ha assenyalat que la campanya que es desenvolupa a la ciutat des de fa anys, ha obtingut des del principi 鈥渦na bona acceptaci贸, molt positiva, i s鈥檋a convertit ja en una tradici贸 per part dels centres educatius i, per tant, en un projecte consolidat en el qual els m茅s joves es converteixen en part铆cips de la seua hist貌ria a trav茅s dels recursos tur铆stics de la ciutat鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.