fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Morella inaugura la rehabilitaci贸 de la Torre de la Font Vella

Morella inaugura la rehabilitaci贸 de la Torre de la Font Vella

La Torre de la Font Vella tindr脿 un 煤s muse铆stic en els pr貌xims mesos, amb una exposici贸 sobre la hist貌ria de l’aigua a Morella.

L’Ajuntament de Morella ha mostrat la rehabilitaci贸 de la Torre de la Font Vella. Aquesta era una de les fortificacions defensives de la localitat que es trobava en mal estat i s’ha renovat de manera integral. En els propers mesos s’instal路lar脿 una exposici贸 sobre la hist貌ria de l’aigua a la localitat.

L’alcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s, assenyala que “aquesta actuaci贸 ha servit per consolidar la torre i rehabilitar de manera integral i ara l’objectiu 茅s posar aquest patrimoni al servei dels ve茂ns, ve茂nes i visitants”. En aquest sentit, afegeix que “ja s’est脿 treballant per dotar de contingut a la torre, amb una exposici贸 sobre la hist貌ria de l’aigua, que ser脿 una bona oportunitat per donar a con猫ixer i rescatar aspectes rellevants de la nostra hist貌ria com la construcci贸 de l’aq眉educte del que encara es poden veure dos trams i, perqu猫 no, comprovar l’煤s de les noves tecnologies en la gesti贸 de l’aigua que fem servir en l’actualitat”. A m茅s, en aquest recorregut hist貌ric s’explicar脿 la construcci贸 d’infraestructures hidr脿uliques a Morella com les fonts o el dip貌sit que hi ha al passeig de l’Albereda i que es va construir a principis del segle XX.

Les obres de la Font Vella han consistit en la consolidaci贸 de la roca ja que hi havia problemes de filtracions que es despla莽aven cap avall, per tant, la base de la torre estava en perill de cedir. A continuaci贸, es van arreglar les esquerdes de les parets que conformen la torre on s’havien detectat problemes d’estructura. A m茅s, es va realitzar la divisi贸 interior creant un nou espai, una planta interm猫dia.

En aquesta rehabilitaci贸 s’han reutilitzat materials naturals com la pedra origin脿ria o de materials com fusta antiga o teules envellides. La Torre de la Font Vella era una de les dues 煤niques sense rehabilitar del total de 16 que conformen el conjunt emmurallat de Morella. Cal recordar que aquest municipi va aconseguir el 2011 el Premi Patrimoni que atorguen les ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya.

La torre de la Font Vella es va construir al segle XIV i es trobava al costat del principal aljub de la localitat. A la pla莽a de la Font Vella es recollia l’aigua provinent de l’aq眉educte, tal com va ordenar el rei Jaume II, el que el va convertir en la primera font p煤blica de la ciutat.

Tamb茅 s’ha inaugurat l’exposici贸 “Cam铆 de somnis”, que 茅s un projecte creatiu que connecta la tradici贸 de les puntes, la geometria natural de les flors i els arabescos 脿rabs. Aquesta es pot visitar a la Llotja de l’Ajuntament de Morella. A m茅s, durant tot el dia d’avui han tingut lloc diverses activitats de la Setmana de la Joventut, com l’exhibici贸 de cotxes de r脿dio de control d’Henry Grau, el taller “els animals del bosc”, la final del XXVIII Campionat de Futbol Sala ciutat de Morella o la festa “Oktoberfest summer party”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.