fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Nules es consolida com a referent del moviment citrícola a la província

Nules es consolida com a referent del moviment citrícola a la província

L’Associació Local de Llauradors constitueix la junta i les comissions de treball

Nules es consolida com a referent del moviment del sector citrícola a la província de Castelló. Des de la celebració del XIII Congrés de Citricultura de la Plana, a finals del mes de gener d’enguany, són moltes les accions que s’han dut a terme per tal de defensar els drets dels llauradors, “i per això s’està treballant a constituir una agrupació provincial que naix, principalment, de la iniciativa de l’Associació Local de Llauradors”, ressalta el regidor d’Agricultura, César Estañol.

L’Associació Local de Llauradors de Nules es va reunir en assemblea general per a posar en marxa els instruments de funcionament amb la constitució dels membres de la junta i de les comissions de treball.

Aquesta associació té diversos objectius, entre els quals destaca la defensa dels interessos comuns dels llauradors de Nules en relació amb les seues terres en el terme municipal, així entre les seues inquietuds estan la senyalització de camins, l’arreglament de camins rurals, tindre un servei de guàrdia rural per a prevenir robatoris, entre altres problemàtiques del sector. El regidor d’Agricultura i membre de la junta de l’associació, comenta que “fins ara hi ha 250 inscrits, es tracta d’una associació lliure i autònoma, oberta a qualsevol associació, comerç o cooperativa local; a més, en pocs mesos s’ha convertit en l’embrió del projecte a escala de l’Estat espanyol que s’està realitzant per a defensar els drets dels llauradors”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.