fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Onda engega per primera vegada ‘Onda Innova’, el programa d’ajudes per a emprenedors

Onda engega per primera vegada ‘Onda Innova’, el programa d’ajudes per a emprenedors

L’Ajuntament convoca ajudes de fins a 5.000 euros a projectes de creaci贸 d’empreses dedicades a la innovaci贸, aquelles enfocades a l’aprofitament forestal, empreses que es dediquen a diversificar l’agricultura i a aquelles que s’ubiquen f铆sicament al centre hist貌ric

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Onda, liderat per Ximo Huguet, convoca per primera vegada les bases d’Onda Innova’, unes noves ajudes econ貌miques per a emprenedors que vulguen iniciar el seu negoci en la poblaci贸. “L’objectiu 茅s crear nous negocis que tinguen aqueix component innovador, aix铆 com afavorir la creaci贸 d’empreses en certes zones de la poblaci贸 que es puguen potenciar, per a millorar notablement la seua activitat econ貌mica, com 茅s el centre hist貌ric”, ha explicat l’alcalde.

Les bases de la convocat貌ria, a la que es destinen inicialment 93.000 euros en 2017, estan vinculades a projectes de creaci贸 d’empreses dedicades a la innovaci贸, aquelles enfocades en aprofitament forestal, empreses que diversifiquen l’agricultura local o aquelles que s’ubiquen f铆sicament en la planta baixa d’un establiment situat en el centre hist貌ric de la ciutat.

Les ajudes cobriran els honoraris de la redacci贸 del projecte de viabilitat de l’empresa, les inversions materials en el centre de treball i les immaterials, com a drets de patents i llic猫ncies, fins a aconseguir el 50% dels costos subvencionables, que en cap cas podr脿 superar els 5.000 euros. Podran sol路licitar aquesta ajuda aquelles empreses creades abans de l’1 de gener de 2017 que 貌briguen un nou establiment despr茅s del 31 de desembre de 2016.
Aquelles persones o empreses interessades hauran de realitzar la sol路licitud abans del 15 de setembre d’enguany. Cada projecte necessitar脿 una puntuaci贸 entre 50 i 100 punts, ponderats basant-se en la qualitat del projecte, la viabilitat, els resultats que s’esperen i altres caracter铆stiques, com ser menor de 30 anys, dona, haver participat en cursos de formaci贸 d’Onda Innova i l’exposici贸 del projecte. En concret, Huguet ha informat que l’Ajuntament pret茅n amb aquests tallers de formaci贸 potenciar els recursos personals dels emprenedors participants, treballar la intel路lig猫ncia emocional, con猫ixer diferents t猫cniques de creativitat i aplicar-les durant els cursos amb l’objectiu de millorar i diferenciar els projectes de les persones emprenedores, o con猫ixer diferents models de negoci. Els tallers es realitzaran durant el mes de juny els dies 2, 9, 16 i 23, a la Casa de la Cultura. Seran impartits per professorat del CEEI de Castell贸 i gratu茂ts. Els interessats podran prescriure’s al SAT, del 6 al 25 de maig.

Finalment, l’alcalde ha avan莽at que el tribunal avaluador d’aquestes ajudes estar脿 format per representants de l’EIE de Castell贸, la Cambra de Comer莽, la Universitat Jaume I i de la gestora del Pacte Territorial de la Cer脿mica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.