fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Peníscola centrarà els seus esforços a impulsar el sector turístic a través de la sostenibilitat i la promoció durant tot l’any

Peníscola centrarà els seus esforços a impulsar el sector turístic a través de la sostenibilitat i la promoció durant tot l’any

L’execució del Pla de Sostenibilitat Turística, participat per Govern, Generalitat i Ajuntament, que ha aconseguit la localitat, concentra les inversions de l’any que ve.

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola ha confeccionat, en col·laboració amb l’àrea d’Hisenda, els comptes per a l’any pròxim, recentment aprovades pel ple municipal.

El full de ruta per a l’any que ve se centra a impulsar el sector a través de la sostenibilitat i la promoció de la destinació per als 365 dies de l’any.

En aquest sentit, el departament preveu destinar més de mig milió d’euros a la celebració d’esdeveniments i actuacions promocionals, la contractació publicitària, l’esponsorització i promoció de producte; a més de potenciar aquells productes turístics no subjectes a estacionalitat, com el relacionat amb el turisme cinematogràfic, l’oferta gastronòmica i comercial local, així com l’oferta cultural i patrimonial.

“Hem aconseguit posicionar la destinació, al llarg dels anys, en el segment familiar que és molt fidel; el nostre turista de sol i platja ens reconeix en la qualitat i volem continuar treballant en aquest sentit, també aprofundir en la promoció de productes turístics que ens permeten augmentar el flux de visitants al llarg de tot l’any, tenim atractius suficients i continuarem promocionant la nostra condició de destinació per a qualsevol estació” ha explicat la regidora de l’àrea, Raquel París, qui ha exemplificat les actuacions de promoció en la campanya de comàrqueting que la destinació ha protagonitzat en aquestes setmanes al costat de Ferrero Rocher, a través del seu concurs, que Peníscola ha aconseguit guanyar, posicionant-se així com a destinació hivernal associada al seu Mercat de Nadal i la il·luminació nadalenca.

“Potenciar la competitivitat dels sectors productius és una de les nostres prioritats i continuarem realitzant inversions i campanyes per a continuar sent una destinació de referència en matèria de qualitat i innovació” ha assegurat l’alcalde, Andrés Martínez, qui ha ampliat que promocionar la destinació durant tot l’any “continuarà sent un dels nostres objectius per a aconseguir distribuir l’activitat econòmica durant tot l’any”.

Primera anualitat del Pla de Sostenibilitat Turística

El Pla aprovat pel Ministeri, que compta amb finançament de les tres administracions a tres anys (central, autonòmica i local), arranca en 2022 amb una consignació pressupostària de mig milió d’euros per a desenvolupar accions en matèria d’accessibilitat, experiències sostenibles, intel·ligència turística i millora de la mobilitat.

Concretament, en matèria d’accessibilitat i mobilitat, es contempla l’adquisició de solars per a crear pàrquings i actuacions de millora i senyalització de l’accessibilitat.

Quant a experiències sostenibles, es pretén dur a terme experiències de hiperrealitat, així com la posada en valor de la ruta de la pedra en sec, després del procés de catalogació dut a terme.

Pel que respecta a la intel·ligència turística, es duran a terme millores en matèria de connectivitat i monitoratge de dades, anàlisi i monitoratge de la reputació en línia, així com l’elaboració i execució del pla de promoció en línia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.