fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Tamames analitzarà l’empremta de Tarancón en la transició democràtica en la segona ponència del ‘Mes Tarancón’

Tamames analitzarà l’empremta de Tarancón en la transició democràtica en la segona ponència del ‘Mes Tarancón’

El cicle de ponències impulsat per la Diputació comptarà dilluns amb l’exdiputat i titular de la Càtedra Jean Monnet de la UE.

La Diputació de Castelló ponderarà demà la veritable empremta que va tenir el cardenal Tarancón durant la transició democràtica a Espanya. Serà en la segona de les conferències programada dins dels actes commemoratius del ‘Mes Tarancón’ amb motiu del 110 aniversari del naixement del prelat de Borriana quan el saló de recepcions del Palau Provincial obrirà les seues portes a les 19:00 hores perquè l’expert en economia social i exdiputat Ramón Tamames analitze la transcendència política “d’este castellonenc clau en l’esdevenir d’Espanya en la segona meitat del segle XX”.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha fet valdre la rellevància d’una ponència que “permetrà a tots els castellonencs conèixer la veritable magnitud de Tarancón durant la transició espanyola. L’Espanya democràtica construïda sobre els valors de concòrdia, reconciliació i diàleg que tant a la perfecció va encarnar este cardenal nascut a Borriana i amb grans vincles amb Vila-real”.

I ho farà, tal com ha remarcat el vicepresident provincial, “a través d’un dels millors testimoniatges amb els quals podíem explicar”. No en va, Tamames, que repassarà el llegat del qual fora durant una dècada president de la Conferència Episcopal Espanyola en la ponència ‘Tarancón, Cardenal de l’Espanya Democràtica’, va ser diputat al Congrés en la legislatura Constituent (1977-1979) a més d’un dels signants de la Constitució Espanyola.
Catedràtic d’Estructura Econòmica, ha estat també catedràtic en la Sorbona de París i va ser nomenat Catedràtic Jean Monnet de la Unió Europea. És membre del Club de Roma i de la Reial Acadèmia de Ciències Morales i Polítiques. Ha publicat diversos llibres, entre ells “Buscant a Déu en l’Univers”.

Tamames prendrà el testimoni del Pare Ángel, fundador de l’ONG Missatgers de la Pau encarregat d’aixecar el teló d’este cicle de conferències divendres passat davant prop d’un centenar d’assistents amb la seua ponència “El primer Bisbe, Pare i Profeta de Missatgers de la Pau. Enrique Tarancón, 2 d’octubre de 1962: “Que sigueu com un gra de mostassa, que fructifique i done bons fruits”,

Leave a Reply

Your email address will not be published.