Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Un tornado arriba al Port de Borriana

Un tornado arriba al Port de Borriana

Només s’han sofert danys materials.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i els regidors de Poblats Marítims, Vicent Aparisi, i d’Hisenda, Cristina Rius, han visitat pocs minuts després del pas del temporal per Borriana, la zona més afectada per la pluja i les fortes ratxes de vent, la del Port.

La primera zona que han visitat a causa que era la que presentava una major afecció ha sigut la situada a l’interior del mateix Port, i concretament, bona part de les instal·lacions del Club Nàutic, on les ratxes de vent han arrancat bona part de la terrassa del restaurant del mateix club, provocant danys, que per sort, solament han sigut materials. Tal com han explicat les persones que es trobaven en el Port, “ha sigut just el moment en el qual un xicotet tornado ha tocat terra, per això pensem que la zona afectada ha sigut tan xicoteta i concentrada, ja que en pocs segons el vent ha parat i no ha continuat cap a l’interior ni altres zones de la platja de Borriana”. Segons explicava el mateix regidor de Poblats Marítims, Vicent Aparisi, “és en aquesta zona més propera al mar on el vent ha colpejat amb més força, i fins i tot ha afectat a alguna de les embarcacions, encara que els majors danys materials s’han concentrat en el passeig situat entre els amarres i les instal·lacions de les Escoles de la Mar o del Club Nàutic”.

Des de les mateixes Escoles de la Mar s’ha informat immediatament que solament han hagut de lamentar algun que un altre desperfecte en la instal·lació, però que els setanta xiquets i xiquetes que es trobaven realitzant activitats nàutiques pràcticament ni han percebut el pas del tornado.

Segons el mateix Aparisi, “també en l’avinguda Mediterrània s’han produït algunes incidències, encara que molt menors. Amb prou faenes han arrossegat algun contenidor de fem i en alguns balcons i terrasses dels edificis més pròxims al Port ha tombat tests i algun tendal”. Després de la visita a la zona, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont ha destacat que “el més positiu és que no s’ha produït cap tipus de dany personal, situació que era la que més ens preocupava, encara que de seguida hem pogut veure com l’afecció estava molt concentrada en un punt del Port i per tant ha sigut mínima. Per sort, tan sols cal lamentar danys materials que esperem que es puguen resoldre en els pròxims dies”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.