fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real acomiada el V Simposi d’Educació per a la Sostenibilitat amb un gran èxit de participació

Vila-real acomiada el V Simposi d’Educació per a la Sostenibilitat amb un gran èxit de participació

Vora 150 participants entre professors, investigadors i especialistes en medi ambient han debatut sobre el desenvolupament sostenible en l’àmbit educatiu.

La ciutat de Vila-real (Castelló) ha acollit des de divendres 11 fins diumenge 13 de novembre la cinquena edició del Simposi d’Educació per a la Sostenibilitat. Es tracta d’una cita on destacats investigadors, docents i especialistes en diferents temàtiques ambientals s’han reunit per tal d’analitzar el paper de l’educació en la incorporació dels principis del desenvolupament sostenible. Enguany el lema triat ha sigut “Movent consciències: de l’emoció a l’acció”. El president de la Fundació Cultura de Pau i exdirector general de la UNESCO Federico Mayor Zaragoza va realitzar la conferència inaugural titulada “Agenda 2030: una nova oportunitat per al desenvolupament”.

Mayor Zaragoza va fer un exhaustiu repàs a la situació actual del món amb temes com la situació dels immigrants, els refugiats o l’elecció de Donald Trump com a president dels EUA. «El més important és saber el que ha passat, el que tenim actualment, saber que hi ha aquesta fam al món, que existeix aquesta gent que viu en aquestes condicions però immediatament també hem de dir que el pervenir està per fer i aquesta és la nostra esperança. Natros el que hem de fer és deixar als nostres fills a les generacions venidores un món, des de el punt de vista conceptual, menys confús i que no s’arribe mai a punts de no retorn», va apuntar de manera positiva Mayor Zaragoza durant la seva conferència. La Fundació que presideix Mayor Zaragoza es dedica a promoure l’educació per a la pau, els drets humans i la democràcia.

Per la seua banda el coordinador del V Simposi, Vicent Vicent ha afirmat que l’objectiu principal de la trobada ha sigut reunir a professorat, educadors ambientals, al públic preocupat pel seu medi ambient per tractar de crear un clima de debat i reflexió sobre la problemàtica ambiental, natura i social i entre tots intentar buscar pautes d’acció enfront d’aquesta problemàtica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.