fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real facilita els tràmits a la ciutadania amb prop de 800 atencions presencials a la setmana a través de la cita prèvia

Vila-real facilita els tràmits a la ciutadania amb prop de 800 atencions presencials a la setmana a través de la cita prèvia

L’Ajuntament de Vila-real ha facilitat els tràmits administratius a la ciutadania durant la crisi sanitària, de manera telemàtica i telefònica durant el confinament i ja de manera presencial des del mes de juny, reforçant el servei de cita prèvia i adaptant les instal·lacions municipals als protocols de prevenció per la COVID-19.

El departament d’Atenció i Tràmits comptabilitza en l’actualitat una mitjana de 788 atencions setmanals, tant en el registre com en altres departaments que en este moment tenen actiu el servei de cita prèvia, segons es desprén del balanç realitzat per la regidora de Proximitat, Miriam Caravaca. “L’Ajuntament de Vila-real no ha estat tancat en cap moment durant esta crisi sanitària; durant l’estat d’alarma es va garantir l’atenció a través de 12 línies telefòniques que, sumades al catàleg de tràmits electrònics del consistori, van permetre donar una resposta àgil i segura a les necessitats administratives dels veïns i veïnes”, recorda Caravaca. La regidora afig que “amb la desescalada i la recuperació de l’atenció presencial, hem adaptat les dependències de la planta baixa de l’Ajuntament per a la seguretat de la ciutadania i del personal municipal, i s’ha ampliat el servei de cita prèvia a diferents departaments per a agilitar l’atenció complint amb tots els protocols de prevenció”.

Les sol·licituds de cita prèvia per a la realització de tràmits de registre s’han duplicat respecte al passat any, segons les dades de la Regidoria de Proximitat, ja que enfront de les 619 en els mesos de juny i juliol de 2019, enguany la xifra es va incrementar fins a les 1.189. En estos moments, el registre municipal atén una mitjana de 125 persones al dia -625 a la setmana- amb cita prèvia en la gran majoria de casos, ja que “sense cita prèvia únicament s’atenen casos puntuals per motiu de terminis administratius”, remarca Miriam Caravaca.

A més, a través del servei de cita prèvia també s’atén una mitjana de 163 persones a la setmana per a realitzar un altre tipus de gestions com: activitats/disciplina (9), canvi de titularitat IBI urbana i rústica (11), cadastre (9), recursos IBI urbana (11), imposat de vehicles i taxes (17), padró municipal (18), plusvàlues (22), recaptació (48) i urbanisme/obres (18).

El servei d’Atenció i Tràmits també ha constatat l’increment de l’activitat telemàtica en el registre respecte al passat any. De l’1 de gener al 30 de març es van duplicar els tràmits electrònics, passant de 575 l’any passat a 1.066 en el mateix període d’enguany.

Leave a Reply

Your email address will not be published.