fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real impulsa una campanya informativa i de sensibilització patrimonial per a ‘salvar’ l’edifici de l’Hostal del Rei

Vila-real impulsa una campanya informativa i de sensibilització patrimonial per a ‘salvar’ l’edifici de l’Hostal del Rei

El regidor de Territori assegura que l’immoble protegit hauria de ser de tots els veïns i reitera que la seua compravenda no pot quedar-se en un tracta entre particulars.

L’Ajuntament impulsarà una campanya informativa i de sensibilització i valorització del patrimoni que començarà enfocada a l’edifici de l’Hostal del Rei. Així ho ha anunciat el regidor de Territori, Emilio Obiol, la Regidoria del qual engloba al seu torn l’àrea de Patrimoni, qui ha recordat que l’alcalde, José Benlloch, “ha negociat en els últims temps amb un banc per a aconseguir que aquest immoble històric, sens dubte el més antic i representatiu del naixement de Vila-real en l’època medieval i monument nacional, fóra de tots els ciutadans”.

Aquesta peça patrimonial protegida, que “és una de les principals senyes d’identitat de la ciutat”, es va posar a la venda fa mesos i a inicis d’enguany es va conèixer que ja hi havia una oferta de compra acceptada, motiu pel qual Benlloch es va reunir amb l’entitat bancària per a conèixer els detalls de l’assumpte i tractar de revertir la situació.

“Vila-real no pot quedar indiferent a decisions discutibles que han donat lloc a una transacció amb aquest edifici, que hauria de ser de tots”, apunta Obiol, “per aquest motiu, hem decidit iniciar una campanya de sensibilització patrimonial que, d’una manera informativa i didàctica, arribarà a tota la societat perquè conega la importància del respecte i l’estima responsable cap als elements més simbòlics i identificatius de Vila-real”. Així mateix, informa que “l’Ajuntament vol que l’Hostal del Rei, en un futur, puga ser municipal íntegrament i per açò, seguirem treballant, començant per aquesta campanya, la idea conceptual de la qual seria Salvem l’Hostal del Rei, a l’estil d’altres iniciatives similars realitzades en altres ciutats”.

D’altra banda, l’edil assegura que “aquest és el camí que anem seguir, ja que en absolut volem perjudicar les parts implicades, però és el nostre deure el fet de reivindicar el patrimoni i seria una temeritat faltar al deure públic d’apostar per açò, ja que parlem de mantenir viva la memòria dels nostres avantpassats”.

En aquest sentit, Obiol ha indicat que “aquest Ajuntament compta amb molt poc de patrimoni de cap tipus i tampoc disposa de béns municipals, ja que la majoria d’immobles on se situa no són de propietat municipal”. Per açò, reitera que “la compravenda de l’Hostal del Rei no pot quedar-se en un tracte entre particulars, ja que afecta la ciutat, perquè forma part d’un conjunt declarat Bé d’Interès Cultural, i per açò considerem que aquesta campanya, que només busca sensibilitzar, és molt necessària i estem segurs que serà molt útil i arribarà a tots els veïns”. S’espera que la iniciativa comence abans d’acabar l’any i tinga una durada inicial d’uns sis mesos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.