fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real inicia els tr脿mits per a l鈥檃dhesi贸 a la xarxa Alcaldes per la Pau

Vila-real inicia els tr脿mits per a l鈥檃dhesi贸 a la xarxa Alcaldes per la Pau

El Ple aprovar脿 dilluns la inclusi贸 de la ciutat en l鈥檕rganitzaci贸 internacional, que pret茅n conscienciar la ciutadania sobre les armes nuclear i eradicar el seu 煤s, a m茅s de suposar un efecte multiplicador per a la tasca de Vila-real en cultura de pau.

L’Ajuntament de Vila-real iniciar脿 els tr脿mits per a l’adhesi贸 de la ciutat a la xarxa Alcaldes per la Pau, una vegada s’aprove en el Ple ordinari del pr貌xim dilluns la declaraci贸 institucional mitjan莽ant la qual Vila-real comen莽ar脿 a formar part del grup de 7.000 municipis de 161 pa茂sos de tot el m贸n que s’han manifestat a favor d’aconseguir l’eliminaci贸 de les armes nuclears en 2020.

La xarxa Mayors for Peace, que des de 1990 est脿 registrada a Nacions Unides, va sorgir vuit anys abans, quan l’alcalde d’Hiroshima va proposar un nou programa per a promoure la solidaritat entre ciutats per a l’abolici贸 total de les armes nuclears, al que es va sumar immediatament l’alcalde de Nagasaki, sent aquestes dues ciutats que van patir els bombardejos at貌mics durant la Segona Guerra Mundial les impulsores del moviment, que explica ja amb 300 municipis espanyols adherits.

鈥淒e tots 茅s sabut que Vila-real 茅s una ciutat que aposta per la pau, pel di脿leg i per la mediaci贸, amb una 脿mplia experi猫ncia en l’脿mbit policial i tamb茅 escolar, i 茅s per aquest motiu pel qual la xarxa ha mostrat el seu inter猫s per incorporar a la nostra ciutat al projecte鈥, explica l’alcalde, Jos茅 Benlloch, qui destaca que 鈥渆ls desafiaments als quals el m贸n s’enfronta en el present han de comptar amb una alian莽a de tots els actors amb responsabilitat per a aconseguir un m贸n en pau鈥.

Benlloch, que recorda que Vila-real va inaugurar el passat 12 de gener una exposici贸 titulada Hiroshima-Nagasaki. Per un m贸n sense armes nuclears, que estar脿 disponible a la Casa de Polo fins el 12 de febrer, assegura que 鈥渆ls governs locals posseeixen un paper crucial com a actors principals, no nom茅s a l’escenari de prevenci贸 de conflictes, 脿mbit en el qual cada vegada tenim m茅s rellev脿ncia, sin贸 tamb茅 a les tasques de reconstrucci贸 de les ciutats i en la tasca educativa al voltant de la cultura de pau鈥.

鈥淓ls atacs a Hiroshima i Nagasaki, que en 2020 compliran 75 anys, s贸n fets que ens avergonyeixen com a 茅ssers humans i que hem de treballar per a evitar que mai tornen a repetir-se鈥, assenyala Benlloch, al mateix temps que assegura que 鈥渓a xarxa Alcaldes per la Pau, que actualment compta amb molt poca pres猫ncia de municipis valencians, realitza una tasca imprescindible per a enfortir el paper dels governs locals en l’脿mbit internacional i permet compartir recursos i experi猫ncies en l’脿mbit de la cultura de pau amb altres ciutats i entitats i organitzacions de tot el m贸n鈥.

Per a莽貌, el primer edil agraeix a 鈥渢ots els grups pol铆tics la seua implicaci贸 i col路laboraci贸 per a unir-se en aquesta declaraci贸 institucional que, a m茅s de solidaritzar-se amb l’objectiu d’aconseguir l’eradicaci贸 total de les armes nuclears, permet contribuir a la conscienciaci贸 de la ciutadania, a trav茅s de la xarxa, de l’amena莽a que representen les armes de destrucci贸 massiva鈥. Aix铆 mateix, el document que s’aprovar脿 en el Ple anima els alcaldes d’altres municipis a sumar-se a la xarxa. 鈥淔ormar part d’aquest organisme amb pres猫ncia a tot el m贸n pot suposar un efecte multiplicador molt interessant per al treball en mediaci贸 i cultura de pau pel qual Vila-real 茅s tot un referent鈥, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.