Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Xilxes replantarà les dunes de la platja aquest diumenge amb motiu de la celebració del Dia de l’Arbre

Xilxes replantarà les dunes de la platja aquest diumenge amb motiu de la celebració del Dia de l’Arbre

Xilxes celebra aquest diumenge 12 de febrer el Dia de l’Arbre, jornada que es dedicarà a la plantació de diferents espècies de flora en les dunes de la platja amb l’objectiu de reforçar aquests punts afectats per l’últim temporal.

Aquesta activitat, emmarcada en l’agenda cultural de l’Ajuntament en col·laboració amb Acció Ecologista Agró i la Regidoria de Medi ambient, s’iniciarà a les 10’30 hores en la Plaça de l’Armada del poblat marítim, punt de trobada en el qual s’oferirà una breu xarrada explicativa prèvia a la plantació.

La jornada pretén contribuir a la reparació dels efectes ocasionats pel temporal en les microreserves de la platja, a més de conscienciar a la ciutadania de la importància de les plantacions en l’arena. Tal com destaca Sergi Alejos, regidor de Medi ambient, “després d’un temporal d’aquestes característiques és fonamental una replantació, ja que aquestes espècies compleixen la funció d’aguantar l’arena actuant com un xicotet mur de contenció en condicions normals, entre altres aportacions al medi ambient”.

José Martínez, alcalde de Xilxes, ha assenyalat que “animem als veïns i veïnes a participar en aquesta activitat de caràcter lúdic i instructiu que pot ser molt interessant per a tots els públics, i amb la qual estem promovent la recuperació mediambiental de la nostra platja”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.