fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

LABORA aprova 85 tallers d’ocupació dels quals podran beneficiar-se al voltant de 1.560 persones desocupades a la Comunitat Valenciana

LABORA aprova 85 tallers d’ocupació dels quals podran beneficiar-se al voltant de 1.560 persones desocupades a la Comunitat Valenciana

85 localitats de la Comunitat Valenciana desenvoluparan estos projectes que combinen ocupació i formació.

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, LABORA, ha aprovat la relació de subvencions destinades a tallers d’ocupació de la Comunitat Valenciana corresponent a l’exercici de 2019. En total es realitzaran 85 projectes, dels quals podran beneficiar-se al voltant de 1.560 persones desocupades per a poder millorar la seua ocupabilitat mentre reben un salari.

Este programa mixt d’ocupació i formació es desenvoluparà en 85 municipis al llarg de tota la Comunitat. El repartiment per províncies és el següent: a Alacant es realitzaran 32 tallers, que acolliran a 550 participants; a València, 36 projectes, amb 680 persones; i a Castelló, 17 tallers d’ocupació, en els quals podran formar-se 330 personal desocupats. El llistat pot consultar-se ací: consultar ací

El programa de tallers d’ocupació, que es duu a terme principalment a través de les entitats locals, consistix en la realització d’obres o serveis d’interès general que donen l’oportunitat a l’alumnat de desenvolupar un treball efectiu, mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge, alhora que rep un sou.

Les persones destinatàries d’este programa han de complir dos requisits mínims: tindre 25 anys o més i estar inscrites com a desocupades en el servei públic d’ocupació. Amb caràcter general, i sempre que complisquen els requisits mínims exigits, tindran la consideració de col·lectius prioritaris:

– Les persones en situació o risc d’exclusió social.

– Les persones majors de 55 anys.

– Les persones amb baixa qualificació.

– Les persones desocupades de llarga duració.

– Les dones, especialment les víctimes de violència de gènere.

– Les persones amb discapacitat.

El programa té un triple benefici: “es realitzen labors de millora a les localitats, les persones desocupades aconseguixen formació i també se’ls garantix una remuneració des del principi”, ha exposat el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu.

Cadascun d’aquests tallers té una duració de dotze mesos equivalents a 1920 hores de formació, en alternança amb el treball o la pràctica professional. Els projectes estan dirigits a l’aprenentatge, la qualificació i adquisició d’experiència professional, i permeten l’obtenció d’un certificat de professionalitat que acredita el que s’ha après. D’esta manera, es millora la qualificació professional de les persones desocupades per a afavorir la seua inserció laboral.

Cal recordar que la formació és totalment gratuïta per a l’alumnat. Estos tallers d’ocupació consoliden l’aposta de la Conselleria d’Economia per l’educació i la formació com a mitjà d’accés a un treball més estable i de qualitat. “El nostre objectiu és que les persones desocupades puguen desenvolupar les seues capacitats i adquirir noves habilitats per a augmentar les seues possibilitats de trobar ocupació”, ha conclòs Nomdedéu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.