fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

PSPV, Comprom铆s i CSeM sol路liciten l’adhesi贸 al manifest contra el tra莽at de la l铆nia de Molt Alta Tensi贸

PSPV, Comprom铆s i CSeM sol路liciten l’adhesi贸 al manifest contra el tra莽at de la l铆nia de Molt Alta Tensi贸

Els tres grups municipals insten al fet que es considere el canvi de recorregut per un de menor impacte social i ambiental.

PSPV, Comprom铆s i Castell贸 en Moviment han presentat una declaraci贸 institucional conjunta en la qual insten a que l’Ajuntament de Castell贸 s’adherisca al manifest signat el 19 de juliol en Atzeneta del Maestrat contra el tra莽at de la l铆nia de Molt Alta Tensi贸 (MAT) de doble circuit de 400 kV per a connectar la subestaci贸 de Morella amb la de la Plana (Almassora), el tra莽at de la qual travessa 17 termes municipals i tamb茅 t茅 una incid猫ncia negativa en el terme municipal de Castell贸.

Els tres grups municipals sol路liciten a les administracions implicades que desestimen o impedisquen l’execuci贸 del projecte de l铆nia de Molt Alta Tensi贸 la Plana-Morella “en els termes en qu猫 est脿 actualment redactat en defensa del futur de les nostres comarques, de la salut dels seus habitants i del medi ambient”. Aquesta declaraci贸 institucional conjunta haur脿 de comptar amb el suport de la resta de grups en la Junta de Portaveus de dem脿 dilluns per a poder aprovar-se en ple.

L’escrit presentat pels tres partits del Pacte del Grau demana que “s’avalue seriosament la necessitat real de les l铆nies de molt alta tensi贸, especialment en el context actual en qu猫 les realitats de consum i producci贸 el猫ctrica han canviat, com ho evidencia el Reial decret-llei 13/2012, de 30 de mar莽. Considerem que 茅s el moment d’apostar per l’煤s eficient i la generaci贸 descentralitzada d’energia que no requereix grans l铆nies de transport”.

A m茅s, PSPV, Comprom铆s i Castell贸 en Moviment argumenten que “s’ha de considerar el canvi del tra莽at per un de menor impacte social i mediambiental, que seguisca els passadissos d’infraestructures existents i no afecte al medi ambient ni als habitants de les nostres comarques.

D’altra banda, la declaraci贸 institucional arreplega que tamb茅 s’ha de contemplar el soterrament en les zones de major impacte paisatg铆stic i sobre les aus, aix铆 com els punts en els quals la l铆nia passa prop de cases i instal路lacions, i l’allunyament de la l铆nia de les cases un m铆nim d’un metre per kilovolt, la dist脿ncia m铆nima de seguretat actualment recomanada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.